0

Doe de keuzehulp en vind uw training

De gemeentelijke wereld is constant in beweging. Blijven leren is daarom ontzettend belangrijk. Het volgen van een training of opleiding is een investering in uw persoonlijke groei en ontwikkeling. Met het STAP-budget kunt u zich laten bij- of omscholen en bespaart u tot maximaal € 1.000 op de kosten voor deelname aan een training of opleiding bij Stimulansz.

Wat is het STAP-budget?

Met het STAP-budget kunt u als werkende of werkzoekende vanaf 2 mei 2022 een budget van maximaal € 1.000 (incl. BTW) per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie is een nieuwe regeling van de overheid ter vervanging van de huidige fiscale aftrek voor studiekosten.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?
Vanaf 2 mei 2022 kunt u (weer) het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Dit kan per persoon één keer per jaar. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die u wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. Alle trainingen en opleidingen van Stimulansz kunt u volgen met het STAP-budget. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit.

Praktische trainingen en opleidingen in het sociaal domein

Welke trainingen en opleidingen kan ik volgen?

U kunt uw STAP-budget van €1.000,- gebruiken voor alle trainingen en opleidingen van Stimulansz. Sommige trainingen kunt u zelfs geheel kosteloos volgen en voor anderen betaalt u nog een deel bij.

Een opleiding volgen bij Stimulansz zorgt gegarandeerd voor nieuwe inzichten, up-to-date kennis en persoonlijk contact met vakgenoten. Onze opleidingen en trainingen worden gemiddeld met een 8,5 beoordeeld. Stimulansz helpt u graag bij het kiezen van een opleiding of training die past bij uw persoonlijke leerdoelen.

Kunt u niet kiezen uit onze 50+ hoogwaardige opleidingen en trainingen in het sociaal domein? Met onze handige keuzehulp vindt u snel de training die het best bij u past.

Vragen? Stel ze gerust!

Laurens Bouw

Opleidings- en organisatieadviseur, trainer en e-learning specialist.

06 23 98 48 89
Anitra Vink

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in de Wmo.

06 57 96 97 04

Doe de keuzehulp en vind uw training