Publieksinformatie

Resultaten

Test bestand

Stimulansz en het Nibud bieden u de mogelijkheid de website berekenuwrecht.nl specifiek voor uw gemeente in te richten.

 

Bijvoorbeeld voor:

 • het invoeren van regelingen, zoals bijzondere bijstand
 • kwijtschelding van lokale belastingen
 • het berekenen van individuele inkomenstoeslag
 • het berekenen van gemeentelijke minimaregelingen
 • het invoeren van eigen normen, bedragen, teksten en inkomensgrenzen
 • het toevoegen van het logo van uw gemeente

Berekenuwrecht bestaat uit een landelijk en een lokaal deel. Het landelijk deel staat op de website van Nibud en is vrij toegankelijk voor iedereen. Burgers kunnen daar makkelijk en snel berekenen of zij recht hebben op landelijke regelingen als kinderbijslag, huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, aanvullende bijstand en alle heffingskortingen.

Heeft uw gemeente via Stimulansz een abonnement op het lokale deel,  dan worden uw inwoners vanzelf doorgeleid naar de lokale regelingen van uw gemeente. Er is ook nog een uitgebreide variant, Berekenuwrecht plus, waarmee inwoners direct online een aanvraag indienen.

Berekenuwrecht bereikte in 2016 ruim 7,5 miljoen inwoners. Meer dan 30% van alle gemeenten is aangesloten en per dag gebruiken ongeveer 600 mensen Bereken uw recht. Berekenuwrecht is er niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Ook mensen in loondienst kunnen recht hebben op toeslagen. De tool is dus interessant voor iedereen.

Met deze online tool checken uw burgers op welke toeslagen zij recht hebben. Met de uitgebreide Plusvariant van Berekenuwrecht dienen ze direct online een aanvraag in. Dat scheelt uw gemeente veel tijd en werk!

Doelgroep

Gemeenten.

Voordelen

 • Berekenuwrecht is zeer nauwkeurig en gedetailleerd.
 • Burgers hoeven maar eenmaal Berekenuwrecht te doorlopen. Berekenuwrecht geeft dan voor alle regelingen een ‘… en wat nu?’-instructie.
 • U leidt burgers snel van inloggen tot aanvraag. Per persoon en per regeling ‘berekent’ Berekenuwrecht wat de meest wenselijke volgende stap is. Dat kan zijn ‘drukken op een digitale aanvraagknop’, maar ook ‘aanmelden voor een gesprek over mijn situatie’. Of ‘helaas kunnen wij niets voor u doen. Wij raden u aan …’.
 • Berekenuwrecht geeft veel informatie. Dat betekent dat alle overwegingen van Berekenuwrecht inzichtelijk zijn voor de burger maar zeker ook voor u als medewerker van de gemeente of het wijkteam of als vrijwilliger (bijvoorbeeld schuldmaatje) die de aanvrager helpt bij het doorlopen van Berekenuwrecht.
 • Deze webapplicatie vergt nauwelijks onderhoud. Wij installeren de website voor u. Het Nibud houdt centraal de landelijke wijzigingen en normen bij. Zijn er in uw gemeente beleidswijzigingen, dan kunt u deze in ruwe vorm doorgeven aan ons. Wij zetten de tekst om in begrijpelijke taal.

Berekenuwrecht Plus

Berekenuwrecht Plus is een uitgebreide versie van Berekenuwrecht. Hiermee kunnen burgers en medewerkers van gemeente of een wijkteam toeslagen en regelingen online aanvragen. De burger logt thuis in met zijn DigiD, of bij de gemeentebalie met zijn BSN-nummer. De tool gebruikt gegevens uit het Digitaal Klantdossier (DKD) om de klantgegevens te verifiëren. De aanvraag wordt ingelezen en verwerkt in het uitkeringensysteem van de gemeente (bijv. GWS4All). Als consulent heeft u er nauwelijks nog werk aan en kunt u razendsnel een beschikking maken.

Berekenuwrecht Plus draait op een server van Stimulansz. U hoeft bij uw gemeente geen soft- of hardware te installeren. Gegevens en aanvraag van de burger verzenden we via beveiligde internetverbindingen naar de gemeente.

Neem direct contact op met de specialist

John Nuyten

John is specialist Berekenuwrecht, de tool die burgers helpt berekenen of zij recht hebben op bijzondere bijstand of andere gemeentelijke regelingen.

Anderen bekeken ook

Publieksinformatie