Training
3 dagen
8 - 12 deelnemers
Open training en incompany
1.299,-

Resultaten

  • U bent in staat om systematisch risico’s voor uw organisatie te identificeren
  • U weet hoe u deze risico’s kunt vertalen in een controleaanpak
  • U kunt deze risico’s verwerken in uw jaarlijkse rechtmatigheidsverklaring

Goed voorbereid op 2021

Per 2021 verandert de wijze waarop gemeenten financiële verantwoording afleggen. De rol van de accountant verandert en het ambtelijke apparaat moet het college ondersteunen bij het afgeven van een rechtmatigheidsverklaring aan de gemeenteraad. Dat betekent dat er meer expertise gevraagd wordt van de IC-ers bij gemeenten; u kunt namelijk niet meer terugvallen op de sturende rol van de accountant.

In control zijn
Vanaf 2021 betekent in control zijn dat uw ‘compliance based’ manier van werken wordt gecombineerd met een ‘risk based’ aanpak met focus op de risico’s die er spelen voor úw organisatie. Onze kennis van het sociaal domein (1), de accountancy (2) en de IC-praktijk bij gemeenten (3) vertalen wij in een nieuwe training om gemeenten voor te bereiden op 2021.

Onze expertise

Onze hoofdtrainer voor deze training, Michel Gooijer, combineert zijn jarenlange expertise bij accountantskantoren Deloitte en Baker Tilly met zijn kennis van het sociaal domein om u te helpen risico’s te formuleren die spelen bij de financiële verantwoording. Michel heeft voor gemeenten vanuit de accountantskantoren risico analyses uitgevoerd en neemt de deelnemers mee in het bekijken van deze materie door de bril van de accountant. Dat is waardevol aangezien u vanaf 2021 zelf door deze bril moet kunnen kijken.

Voor wie?

De training ‘Risicogestuurde IC en de rechtmatigheidsverklaring per 2021’ is bedoeld voor intern controleurs, concerncontrollers en geïnteresseerde kwaliteitscontroleurs die voorbereid willen zijn op de komst van de rechtmatigheidsverklaring per 2021. Het sociaal domein krijgt in deze training bijzondere aandacht.

Programma

De driedaagse training bestaat uit drie modules. De opzet is praktisch. Dit betekent dat u ook zaken kunt inbrengen vanuit uw eigen organisatie. We bekijken risico’s die in uw organisatie (kunnen) spelen en staan stil bij de impact van deze risico’s op uw opmars naar de rechtmatigheidsverklaring. Bovendien nodigen we gastspreker(s) uit om te zorgen voor een praktische blik op de controlepraktijk. De 3 modules zijn:

  • Module 1: Risico’s identificeren
  • Module 2: Risicogestuurd controleren
  • Module 3: Risico’s benoemen in een rechtmatigheidsverklaring

Hieronder vindt u de inhoud van de drie verschillende modules.

Praktische informatie

Data
Binnenkort is er meer informatie over de nieuwe trainingen in 2021. Wilt u meer weten? Laat het ons weten.

Locatie
Het is een online bijeenkomst.

Trainer(s)
De training wordt gegeven door Michel Gooijer, specialist op het gebied van risico analyse en opzet interne controle.

Incompany

Wij bieden deze training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Docent

Mr. Michel Gooijer

Adviseur kwaliteit en bedrijfsvoering met veel ervaring in accountantsorganisaties.

Anderen bekeken ook