0

Managementinformatie

Resultaten

  • U kunt de uitkomsten spiegelen aan die van andere gemeenten en ziet het resultaat van uw inspanningen;
  • U kunt aantonen hoe groot de toegevoegde waarde van sociale diensten is voor de samenleving. Dat loont zeker in perioden waarin fors moet worden bezuinigd;
  • U draagt bij aan de gehele sector: aan de benchmark doen inmiddels al 224 gemeenten mee.

Makkelijk en overzichtelijk: met de Divosa Benchmark Werk en Inkomen kan de gemeente de effectiviteit van haar aanpak meten en vergelijken met andere gemeenten. En dat vrijwel zonder handmatige invoer van gegevens! Zo helpt de benchmark u als gemeentemedewerker nog betere resultaten te boeken en deze resultaten inzichtelijk te maken.

Met de Divosa Benchmark Werk en Inkomen meet en vergelijkt u de effectiviteit van uw aanpak met die van andere gemeenten en ziet u meteen het resultaat van uw inspanningen.

Doelgroep

Gemeentelijke afdelingen Werk & Inkomen en Regionale Sociale Diensten

Basismodule en verdiepende module

De benchmark is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Divosa, Stimulansz en BMC Onderzoek. De benchmark geeft eenduidig inzicht op basis van indicatoren zoals het aantal klanten dat uitstroomt naar werk en de kosten per klant. Om tegemoet te komen aan de verschillen tussen gemeenten is de benchmark modulair opgebouwd. Naast een basismodule waarin we per maand op een aantal hoofdindicatoren benchmarken (volume, besteding budgetten en prijs van de uitkering) bieden we een verdiepingsmodule. Deze omvat meer indicatoren, benchlearning en individueel advies voor verbetertrajecten.

Aanmelden Divosa Benchmark Werk en Inkomen

Op de website van Divosa vindt u de prijzen en hoe u zich kunt aanmelden. Bent u al klant? Ga direct naar de inlogpagina.

Contactpersoon

Herman Rijks

Adviseur Participatiewet en Bedrijfsvoering en betrokken bij de Benchmark Werk & Inkomen.

06 82 50 36 45

Anderen bekeken ook