“De teksten in de Kennisbank zijn heel begrijpelijk en toegankelijk geschreven”

Wendy van de Bosch is klantmanager bij de gemeente Voorne aan Zee en vertelt over haar ervaring met de Kennisbank van Stimulansz

Wendy werkt al ruim 20 jaar bij de gemeente Hellevoetsluis. Sinds begin 2023 is die gemeente samen met Brielle en Westvoorne verdergegaan onder de naam Voorne aan Zee. Ze begon er als receptioniste Sociale zaken, werd daarna klantmanager, vervolgens kwaliteitsmedewerker, maar miste het werken met mensen en is sinds kort weer terug op haar oude plek. “Het fijne aan mijn werk als klantmanager vind ik dat het een kop en een staart heeft. En dat je iemand helpt. Wat ik doe, doet ertoe. Dat geeft me enorm veel energie. Er zijn mensen die in de uitkering zitten omdat ze echt niets anders kunnen. En er zijn mensen die in de uitkering zitten omdat het echt even niet goed gaat met hun leven. En om dan iets te kunnen betekenen in iemands leven, dat ‘ie na een half jaar of een jaar hupsakee weer aan de slag kan en zijn of haar eigen broek kan ophouden, daar geniet ik van. “

Bij de gemeente Hellevoetsluis werkte Wendy vanuit haar functie als kwaliteitsmedewerker al met de kennisbank van Stimulansz. Ze was toen al enthousiast over de voorbeeldbrieven en beschikkingen die voor 90% aansloten bij de schrijfstijl van Hellevoetsluis. Dus als ze nu een rapportage of beschikking moet schrijven kijkt ze dan ook steevast eerst even in de kennisbank voor inspiratie. ”De teksten zijn heel begrijpelijk en toegankelijk geschreven, bijna Jip-en-Janneke-stijl. Dat is fijn, want uiteindelijk gaat het erom dat mijn klanten begrijpen wat er staat, ik moet het aan hen op een laagdrempelige manier kunnen uitleggen. En dan helpt dit enorm.”  

Wendy is zelf nogal van ‘what you see is what you get’. Kordaat en to-the-point ook. En dat herkent ze in het contact met Stimulansz:  “Ik vind het gewoon makkelijk praten met Stimulansz. Er zit geen verkooppraatje aan, er is ook altijd 1 contactpersoon, en er wordt snel gereageerd en meegedacht. Wat ik zelf niet weet, vraag ik aan de helpdesk. Dan zit ik niet te wachten op een mening, die heb ik zelf wel. Ik wil gewoon de feiten en een zinnig antwoord op mijn vraag. Bij Stimulansz snappen ze dat. Vaak binnen een uur heb ik een reactie en afspraken worden nagekomen. Zo zit ik zelf ook in elkaar.”

Meer weten over onze Kennisbank Inzicht Sociaal Domein?

Onze juridische kennisbank is de meest complete online kennisbank met juridische en praktische informatie voor professionals in het sociaal domein.

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Cassandra Bosters helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

“Armoedebeleid door de jaren heen: we weten allang wat werkt”

Leven in armoede is hard werken, en armoedebestrijding is complex. Als je weet hoe dit zich door de jaren heeft ontwikkeld, kan je dat helpen in de ondersteuning van inwoners, stelt Wilma Kuiper. “Het is allang duidelijk wat werkt en niet werkt.”

Eén loket voor elke vraag: van het ‘wie’ naar het ‘hoe’

Ik loop al sinds 2004 mee in het sociaal domein. Het is de kunst om dan professioneel nieuwsgierig te blijven en met een open blik te kijken naar hoe we dingen doen zonder die als vanzelfsprekend te beschouwen. Juist door anders te kijken ontstaat ruimte voor verwondering en verwondering geeft ruimte voor verbetering. Een van die zaken waar ik me over verwonder is de vraag ‘wie moet iets oplossen’.

Kan een inburgeraar na 1,5 jaar nog van leerroute wisselen?

Gemeenten krijgen regelmatig te maken met inburgeraars voor wie de gekozen leerroute toch niet passend blijkt. Wat als die mismatch pas na 1,5 jaar aan het licht komt? In deze blog laten Renée van der Burg en mr. Petra Gerritsen zien welke ruimte gemeenten hebben om alsnog te schakelen.