Duivels dilemma over bijstandsfraude met 2de huis haalt landelijke media

hero afbeelding Duivels dilemma over bijstandsfraude met 2de huis haalt landelijke media
05 maart 2019

Door Redactie

Meester legt uit waar de catch 22 zit als iemands schulden worden meegeteld bij zijn vermogen waardoor hij opnieuw  in aanmerking komt voor een bijstanduitkering.

Motie Tweede Kamer

Aanleiding voor dit interview was een motie die de Tweede Kamerleden Dennis Wiersma (VVD) en René Peters (CDA) in november vorig jaar hebben ingediend over de gevolgen van fraude met vermogen in het buitenland. Evelien Meester licht in haar blog toe waarom deze motie is ingediend en wat de gevolgen zijn in de praktijk als deze wordt aangenomen.

Duivels dillema

In het daarop volgende interview met Binnenlands Bestuur, legt zij uit waarom zij de oplossing die Wiersma en Peters voorstaan geen optimale oplossing vindt. De motie voorziet erin dat het teruggevorderde bedrag plus boete niet meer als ‘schuld’ wordt gezien. Daardoor herleeft het recht op uitkering niet meer. Maar ook dat is geen optimale oplossing, denkt Evelien Meester.
Het blijkt dus een lastig te tackelen probleem. De economie rubriek van NOS verwijst naar eerder onderzoek van Nieuwsuur en meldt dat Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken is gevraagd met oplossingen te komen voor dit probleem.
Stimulansz houdt u op de hoogte van het verdere verloop. Zeker weten dat u niets mist? Meld u dan aan voor onze gratis wekelijkse nieuwsupdate.

Anderen bekeken ook