Training

Vroegsignalering met effect

 • 1 dag
 • 15 deelnemers
 • 495,-

Met vroegsignalering wilt u zoveel mogelijk inwoners zo vroeg mogelijk passende ondersteuning bieden. Maar hoe doet u dat? Deze training biedt handvatten en tips om optimaal effect te halen uit vroegsignalering. U leert het hulpaanbod te ‘verkopen’, op een manier die past bij de belevingswereld van uw inwoners.

Download brochure

Start van de training

Donderdag,
5 september 2024
09:30 - 16:30
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U kent de wettelijke kaders rond vroegsignalering en u weet welke verschillende manieren er zijn om inwoners te benaderen met een hulpaanbod
 • U kunt gesprekstechnieken toepassen om een ingang bij de inwoner te creëren
 • U kunt een hulpaanbod formuleren dat past bij de inwoner
 • U weet om te gaan met weerstanden en de inwoner aan te zetten tot actie
 • U heeft ideeën over andere manieren waarop uw dienstverlening onder de aandacht van de inwoners gebracht kan worden

Voor wie

 • schuldhulpverleners
 • wijkteam consulenten
 • maatschappelijk werkers die vroegsignalering uitvoeren

Zo ziet de training eruit

De training vroegsignalering met effect is een training van 1 dag waarbij theorie over menselijk gedrag, beïnvloeding en gespreksvoering wordt afgewisseld met praktische oefeningen en voorbeelden. Tijdens de training besteden we vooral aandacht aan het in beweging krijgen van de inwoner.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Jaqueline Clemens helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

We starten de training met de wettelijke kaders en de bedoeling van vroegsignalering.

Daarna duiken we in de belevingswereld van de inwoner. Hoe werkt menselijk gedrag en hoe worden mensen beïnvloed? Maar ook, welke gevolgen hebben schaarste en stress op het handelen van inwoners? U kunt pas iets ‘verkopen’ als u weet aan te sluiten op de belevingswereld en behoefte van de inwoner.

Tijdens deze training gaan we veel oefenen met gesprekstechnieken, zodat u het contact kunt maken met de inwoner, kunt omgaan met weerstand en echt gaat luisteren naar de behoefte van de inwoner.

Door deze training gaat u meer plezier beleven in de uitvoering van vroegsignalering.

Programma

Blok 1: Wettelijke kaders

 • Wet- en regelgeving en het product vroegsignalering dat u te bieden heeft
 • Waarom is vroegsignalering zo’n mooi product?
 • Waarom zou u dit aan zoveel mogelijk mensen willen verkopen?

Blok 2: Belevingswereld van de inwoner

 • Duik in de belevingswereld van de inwoner!
 • Theorie over gedrag, beïnvloeding en de invloed van schaarste en stress

Blok 3: Gesprekstechnieken

 • Het gesprek zelf. Pitchen en de eerste afspraak maken
 • Omgaan met weerstanden
 • Het behoefteonderzoek
 • De inwoner in beweging krijgen

Blok 4: Hoe nu verder?

 • Wat kunt u nog meer doen om zoveel mogelijk mensen te bereiken?
 • Hoe kunt u de effecten van uw werk meten en het plezier vergroten?

Data & Locatie(s)

Starten op do 5 september 2024, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Donderdag, 5 september 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Vroegsignalering met effect

Incompany

We bieden de training Vroegsignalering met effect ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.