Training

Thuiswerken: houd werk en privé in balans

 • 1,5 dag
 • 10 deelnemers
 • Offertebasis

Van professionals in het sociaal domein wordt veel gevraagd. De werkdruk is in het algemeen hoog en het werk is leuk en uitdagend. Velen van hen ervaren een intrinsieke betrokkenheid bij hun werk.
Sinds en door de corona-periode werken professionals ook vaker thuis. Het is niet altijd even makkelijk om thuis en werk goed te kunnen combineren. Een burn-out kan soms op de loer liggen. Beiden (werk en privé) zijn zeer belangrijk en vragen tijd en zorg. In deze training leert u hoe beide in balans met elkaar te brengen. Zodat u beter uw werk kunt doen en werk en privé meer in balans met elkaar zijn.

Download brochure

Incompany

We denken graag met u mee over een passend aanbod.
Advies aanvragen

Overzicht

Na de training:

 • Heeft u inzicht in uw huidige werk-privébalans.
 • Kunt u verwachtingen van u zelf en anderen beter managen.
 • Stelt u  prioriteiten en maakt u bewuste keuzes.
 • Weet u ruimte voor uzelf en uw omgeving te creëren.

Voor wie

Iedereen binnen het sociaal domein die graag meer balans wil brengen tussen werk- en privétijd.

Zo ziet de bijeenkomst eruit

De training wordt fysiek aangeboden en start met een training van 1 dag. Na deze dag heeft u concrete leerdoelen voor ogen waaraan u gaat werken. Na enige tijd volgt een digitaal terugkomdagdeel waarin uw leerdoelen weer terugkomen. De training is praktisch en direct toepasbaar. Samen met medecursisten gaat u aan de slag met uw eigen werk- en privébalans. 

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Soms is de balans tussen werk en privé ver te zoeken. U voelt zich niet gelukkig met de situatie. U ervaart stress en probeert alle ballen hoog te houden en wilt niet overspannen raken. Dan is het nu hoog tijd voor jezelf. Tijd om eens op een positieve manier na te denken over uw balans tussen privé en werk, over wat u energie geeft, wat u energie kost en waar u ja en vooral ook nee tegen gaat zeggen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Factoren die de werk-privébalans beïnvloeden.
 • Taakbalans en innerlijke balans.
 • Inspanning en ontspanning. 
 • Aandacht voor bioritme.
 • Prioriteiten: wat is belangrijk?
 • Assertiviteit: grenzen stellen én verwachtingen managen.
 • Energiegevers en energievreters.

Trainers

De training wordt verzorgd door Marleen Hendriks.

Marleen is een ervaren trainer op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Data & Locatie(s)

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Thuiswerken: houd werk en privé in balans

Trainer(s)

Deze training wordt gegeven door de onderstaande trainers:

Incompany

We bieden de training Thuiswerken: houd werk en privé in balans ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.