De Werkplaats

Werkplaats Omgekeerd werken in de praktijk

 • 1 dag
 • 20 deelnemers
 • gratis

U wilt graag integraal werken met het effect voor de inwoner voorop. Bijvoorbeeld met de Omgekeerde Toets® en de Omgekeerde Verordening. Maar hoe implementeert, ondersteunt en borgt u het omgekeerd werken binnen uw organisatie? Is het verlenen van maatwerk alleen een probleem als de werkdruk toeneemt? Hoe werkt omgekeerd werken door in het personeelsbeleid? Hebben medewerkers andere vaardigheden nodig en welke dan? Wil de raad of het bestuur een omgekeerde verordening, maar zijn de medewerkers sceptisch? En wat weten of merken de inwoners van de nieuwe verordening en werkwijze? Ontdek het in de gratis Werkplaats Omgekeerd werken in de praktijk.
Let op: Deze bijeenkomst is bedoeld voor gemeenten die al werken met de Omgekeerde Toets.

Start van de bijeenkomst

Donderdag,
23 mei 2024
10:00 - 16:00 uur
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

Na het deelnemen aan de Werkplaats Omgekeerd Werken bent u geïnspireerd om vol enthousiasme en met een schat aan kennis aan de slag te gaan.

 • U weet wat er nodig is om succesvol een omgekeerde verordening te schrijven en implementeren bij uw gemeente.
 • U weet hoe u ervoor kunt zorgen dat de consulenten omgekeerd blijven of gaan werken.
 • U weet hoe u het werken met de omgekeerde toets écht kunt borgen in de gemeente.
 • U kent andere voorbeelden en ervaringen uit de praktijk.
 • U breidt uw netwerk uit waar u terecht kunt als u zelf hulp nodig heeft bij een casus of situatie.

Voor wie

Vertegenwoordigers van gemeenten die werken met de Omgekeerde Toets of hiermee willen gaan werken. 

 • Leidinggevenden
 • Beleidsmedewerkers
 • Kwaliteitsmedewerkers
 • Intern controleurs
 • Consulenten 

Zo ziet De Werkplaats eruit

De Werkplaats is een gratis bijeenkomst voor gemeenten om gezamenlijk oplossingen te zoeken voor actuele ingewikkelde onderwerpen in de praktijk. Met De Werkplaats biedt Stimulansz de mogelijkheid om een bepaald onderwerp gezamenlijk te onderzoeken en uit te diepen. De resultaten gebruikt Stimulansz om de dienstverlening te verbeteren.

Let op: Deze bijeenkomst is bedoeld voor gemeenten die al werken met de Omgekeerde Toets.

blog card header

Vragen of advies nodig?

Mr. Petra Gerritsen helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

We gaan tijdens De Werkplaats samen aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Het schrijven en implementeren van de omgekeerde verordening.
 • Het creëren van draagvlak voor het werken met de omgekeerde toets binnen de gehele gemeente.
 • Het bieden van laagdrempelige integrale overlegmogelijkheden voor maatwerksituaties.
 • Het betrekken van inwoners bij het omgekeerd werken, zodat zij ervan weten en het verschil écht merken.
 • Nadenken over de langere termijn: hebben consulenten andere vaardigheden nodig en zo ja welke dan?

Data & Locatie(s)

Starten op donderdag 23 mei 2024

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Donderdag, 23 mei 2024
  10:00 – 16:00

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Werkplaats Omgekeerd werken in de praktijk

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.