Andries is een veelzijdig adviseur met als specialisatie het opzetten en inrichten van een goede Administratieve Organisatie (AO) voor gemeenten. Verder kunt u hem inschakelen voor het opzetten en uitvoeren van Interne Controles en bijbehorende risicoanalyses. Ook geeft hij trainingen over interne controle en doet hij coachingsopdrachten voor kwaliteitsmedewerkers en intern controleurs. Andries is goed thuis in het begeleiden en aanvragen van de vangnetuitkering Participatiewet; geeft leiding aan doorlichtingsonderzoeken en doet beleidsmatige opdrachten op het gebied van fraude en naleving.
Bij de helpdesk van Inzicht sociaal domein komen wekelijks veel vragen binnen van beleidsinhoudelijke of juridische aard. Deze keer beantwoordt expert Andries Terpstra een vraag over heronderzoek in de Participatiewet.
In mijn vorige blog schreef ik iets over de moestuin: de overeenkomsten met bedrijfsvoering en de voorwaarden voor succes. Theoretisch bedenken hoe een organisatie zou moeten worden opgezet en zou moeten draaien is niet zo heel moeilijk, maar in de praktijk blijkt het uitvoeren van een efficiënte bedrijfsvoering toch knap lastig.
Twee berichten van de afgelopen weken vielen mij op: Het bericht dat criminele cliënten van de ING jarenlang nagenoeg ongestoord gebruik hebben kunnen maken van de rekeningen van ING. En het bericht over frauderende Polen.
Bij de helpdesk van Stimulansz komen maandelijks honderden vragen binnen van beleidsinhoudelijke of juridische aard. Deze keer beantwoordt Andries Terpstra vragen over handhavingsplannen en risicoprofielen.
Het is al enige tijd een hype: een eigen moestuin. Lekker wroeten in de grond, zaaien en planten en op een bepaald moment genieten van de opbrengst. Tenminste, als je de procedure goed hebt gevolgd: grond klaarmaken en bewerken, goed zaai- en plantgoed gebruiken, onkruid wieden, bewateren als het nodig is en aan het eind rijkelijk oogsten. Het kost wel (veel) tijd, maar dan heb je ook wat.