0

Handreiking en modelteksten Energietoeslag

In opdracht van het ministerie van SZW heeft Stimulansz een handreiking Energietoeslag samengesteld en modelbeleidsregels, modelbeschikkingen en -brieven en een modelaanvraagformulier geschreven. Om te zorgen dat gemeenten de energietoeslag zoveel mogelijk op een eenvoudige en uniforme wijze uitvoeren heeft het ministerie van SZW in overleg met de VNG een richtlijn voor de uitvoering gemaakt.
In onderstaande documenten wordt deze richtlijn gevolgd.

Handreiking energietoeslag versie 6

In deze handreiking versie 6 is de verhoging van het richtbedrag van de energietoeslag met € 500 naar in totaal € 1.300 opgenomen. De handreiking bevat ook informatie over de wijziging in de looptijd van de regeling en de verhoging van het budget voor de gemeenten. Ook is een toelichting van het ministerie van SZW over ondersteuning aan studenten met hoge energiekosten opgenomen.
Ook de modelbeleidsregels, – beschikkingen en het modelaanvraagformulier energietoeslag zijn aangepast.

Inzicht Sociaal Domein

Abonnees van Inzicht Sociaal Domein kunnen de handreiking Energietoeslag en de modelteksten ook downloaden in onze juridische kennisbank.

Trainingen schuldhulp

Als gemeente bent u verantwoordelijk voor het armoedebeleid en de schuldhulp aan inwoners. Wordt u graag nog beter in het uitvoeren van deze belangrijke taak? Welkom bij de Stimulansz Academie! Bij ons doet u praktische kennis en vaardigheden op. Bekijk het volledige aanbod.

Anderen bekeken ook