0

Update december 2022

In deze versie van de handreiking is informatie opgenomen over de uitsluiting van studenten als groep voor het recht op de energietoeslag, en de mogelijkheid hen op individuele basis bijzondere bijstand toe te kennen. In bijlage 2 vindt u de onderbouwde toelichting van het ministerie van SZW hierop.

In versie 7 zijn ook enkele eerdere wijzigingen in de energietoeslag 2022 verwerkt.
Handreiking versie 8, die in het 1e halfjaar van 2023 verschijnt, zal informatie bevatten over (de uitvoering van) de energietoeslag 2023.

Handreiking en modelteksten Energietoeslag

Inzicht Sociaal Domein

Abonnees van Inzicht Sociaal Domein kunnen de handreiking Energietoeslag en de modelteksten ook downloaden in onze juridische kennisbank.

Trainingen schuldhulp

Als gemeente bent u verantwoordelijk voor het armoedebeleid en de schuldhulp aan inwoners. Wordt u graag nog beter in het uitvoeren van deze belangrijke taak? Welkom bij de Stimulansz Academie! Bij ons doet u praktische kennis en vaardigheden op. Bekijk het volledige aanbod.

Anderen bekeken ook

Mis geen nieuws!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief vol nieuws, blogs, handreikingen en nog veel meer!