Nieuw: Nibud Prijzengids in Inzicht Sociaal Domein

Consulenten die bijzondere bijstand verstrekken, krijgen dagelijks te maken met uiteenlopende aanvragen. Hoe bepaal je een passende vergoeding voor kosten zoals voeding, kleding, wooninrichting of internet? De Nibud Prijzengids biedt hiervoor uitkomst en vanaf nu is deze prijzengids heel handig beschikbaar in de kennisbank Inzicht Sociaal Domein.

Met de Nibud Prijzengids beschik je over actuele richtbedragen, gebaseerd op de werkelijke kosten van levensonderhoud. Dankzij de integratie in Inzicht Sociaal Domein kun je deze richtbedragen snel en eenvoudig doorzoeken en direct toepassen bij het beoordelen van aanvragen. Dit maakt je werk als consulent efficiënter en zorgt ervoor dat inwoners een passende vergoeding ontvangen.

 

Voor de samenstelling van deze 29ste editie van de Nibud Prijzengids is gebruikgemaakt van informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de ANWB, verschillende telecomproviders, het Voedinscentrum, Vewin, de Consumentenbond, Milieu Centraal, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en uitvaart.nl. 

 

Wil jij ook de Nibud Prijzengids beschikbaar hebben in Inzicht Sociaal Domein? Neem contact op met Canan Caliskan-Kantar.

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Redactie helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

Een open deur naar bestaanszekerheid

In mijn vorige blog over bestaanszekerheid heb ik stilgestaan bij het goed faciliteren van mensen zodat zij duidelijkheid hebben over de financiële regelingen waar ze gebruik van kunnen maken. Weten wat mogelijk is, dat is echter pas de eerste stap. De volgende stap is zorgen dat zij gemakkelijk gebruik kunnen maken van die regelingen. Dat vraagt namelijk best wat van mensen. Gelukkig zit de Wet proactieve dienstverlening in de pijplijn en die kan hier een mooie bijdrage aan leveren. Tot die wet van kracht is kunnen we al heel wat stappen zetten.

Een praktische doener in het jeugdrecht: mr. Moniek Toonen-Hamerlinck

Hoe bepaal je welke gemeente financieel verantwoordelijk is voor jeugdhulp? Wat valt wel of niet onder de Jeugdwet? En hoe beoordeel je de eigen kracht van ouders en jeugdigen? Dit zijn slechts enkele van de vragen die dagelijks binnenkomen bij de helpdesk van Inzicht Sociaal Domein.

Stimulansz Zomerschool 2025

Van 5 tot en met 26 juni 2025 organiseert Stimulansz de jaarlijkse online Zomerschool voor professionals in het sociaal domein. Met 7 praktijkgerichte webinars biedt deze editie een unieke kans om actuele ontwikkelingen te verkennen en praktische inzichten op te doen.