Nieuw online leerplatform Curieusz

Werken in het sociaal domein betekent dat je je continu moet ontwikkelen. Maar het aanbieden van leermogelijkheden voor zowel nieuwe als ervaren medewerkers vraagt veel van je organisatie en van jou als leidinggevende of opleidingsspecialist. Vaak is daar de tijd of de capaciteit niet voor.
Vrouw in paars t-shirt

Daarom lanceren we een nieuwe online leeromgeving

Dat gebrek aan tijd of capaciteit is frustrerend voor professionals die graag optimaal hun werk willen doen. Ook vormt het een risico voor de kwaliteit van de dienstverlening. Met het nieuwe leerplatform ondervang je dit probleem. Curieusz biedt hoogkwalitatieve en gespecialiseerde microlearnings. Zodat de professionals flexibel en laagdrempelig hun kennis over het sociaal domein kunnen opbouwen en bijhouden. 

Starten met werk en inkomen

Samen met de experts en trainers van Stimulansz zijn we gestart met een leerbibliotheek voor het domein werk en inkomen. Het leerplatform is daarmee interessant voor iedereen die inhoudelijk meer wil weten over de Participatiewet. Bijvoorbeeld inkomensconsulenten, werkconsulenten, beleidsadviseurs, kwaliteitsmedewerkers en managers. De komende tijd breiden we het leerplatform uit naar andere werkvelden van het sociaal domein.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe je Curieusz optimaal voor jouw gemeente kunt inzetten? Wil je weten hoe het precies werkt? Meld je dan aan voor een gratis demo op 27 mei, 16 juni 2025. Of bekijk deze informatie

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Silke van Alphen helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

“Armoedebeleid door de jaren heen: we weten allang wat werkt”

Leven in armoede is hard werken, en armoedebestrijding is complex. Als je weet hoe dit zich door de jaren heeft ontwikkeld, kan je dat helpen in de ondersteuning van inwoners, stelt Wilma Kuiper. “Het is allang duidelijk wat werkt en niet werkt.”

Eén loket voor elke vraag: van het ‘wie’ naar het ‘hoe’

Ik loop al sinds 2004 mee in het sociaal domein. Het is de kunst om dan professioneel nieuwsgierig te blijven en met een open blik te kijken naar hoe we dingen doen zonder die als vanzelfsprekend te beschouwen. Juist door anders te kijken ontstaat ruimte voor verwondering en verwondering geeft ruimte voor verbetering. Een van die zaken waar ik me over verwonder is de vraag ‘wie moet iets oplossen’.

Kan een inburgeraar na 1,5 jaar nog van leerroute wisselen?

Gemeenten krijgen regelmatig te maken met inburgeraars voor wie de gekozen leerroute toch niet passend blijkt. Wat als die mismatch pas na 1,5 jaar aan het licht komt? In deze blog laten Renée van der Burg en mr. Petra Gerritsen zien welke ruimte gemeenten hebben om alsnog te schakelen.