Training

Basis loonkostensubsidie

 • 1 dag
 • 15 deelnemers
 • 495,-

Je wilt voor de inwoner loonkostensubsidie aanvragen. Alleen merk je dat dat behoorlijk complex is en tal van vragen oproept. Wie is verantwoordelijk voor de loonkostensubsidie? UWV of toch de gemeente? Welke verantwoordelijkheid heb je als gemeente en hoe en wanneer kan je loonkostensubsidie effectief inzetten in je traject? Welke regels zijn er gesteld om in aanmerking te komen voor loonkostensubsidie.

En misschien wel het belangrijkste, hoe leg je dit allemaal uit aan de inwoner en aan de werkgever in begrijpelijke taal? Tijdens de eendaagse training doorloop je de route van aanvraag tot toekenning en de nazorg. Met als doel om de inwoner en de werkgever de juiste informatie te verschaffen en zo de inwoner duurzaam te laten uitstromen.

Start van de training

Dinsdag,
3 december 2024
9:30 - 16:30
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Resultaat

Je weet:

 • welke verschillende vormen van loonkostensubsidie er zijn.
 • hoe je loonkostensubsidie het effectiefst kunt inzetten.
 • hoe je de voordelen van de loonkostensubsidie in begrijpelijke taal uitlegt aan de inwoner en de werkgever.
 • welke re-integratietaken er horen bij de werknemer, werkgever, UWV en de gemeente.

Voor wie

De basistraining loonkostensubsidie is geschikt voor de beginnende professional in het sociaal domein met 0-3 jaar werkervaring. Dit kunnen de uitvoerend professionals zijn, zoals de consulent werk en participatie en inkomen. Daarnaast is deze training heel geschikt voor de beleidsmedewerkers die praktische kennis willen krijgen over loonkostensubsidie om de interne werkprocessen van de gemeente te verbeteren of optimaliseren.

 • Klantmanagers
 • Trajectbegeleiders
 • Jobcoaches
 • Accountmanagers van het Werkgeversservicepunt (WSP)
 • Beleidsmedewerkers en adviseurs
 • Kwaliteitsmedewerkers

Zo ziet de training eruit

De basistraining loonkostensubsidie is een eendaagse training. Tijdens de training vindt er voldoende afwisseling plaats de theorie, praktijk en bespreken van ingebrachte casuïstiek.

Deze training kan zowel incompany als via open inschrijvingen plaatsvinden.

blog card header

Vragen of advies nodig?

Tom Mushota helpt u graag verder.

Dit ga je leren

Als consulent van werk en participatie heb je als taak om de inwoner zo duurzaam mogelijk te laten uitstromen. In deze training leer je hoe je loonkostensubsidie inzet om mensen met een langere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt te bemiddelen naar werk. En daarnaast leer je hoe je de loonkostensubsidie begrijpelijk kunt uitleggen aan inwoners en aan de werkgever.

Deze onderwerpen komen aan bod

 • Wat zijn loonkostensubsidie en forfaitaire loonkostensubsidie
 • De doelgroep, het doelgroepregister en de Wet banenafspraak
 • Het effectief inzetten van de loonkostensubsidie
 • Het vaststellen van een loonwaardemeting
 • De rol van de gemeente en van UWV
 • De inzet van een jobcoach
 • Recente ontwikkelingen
 • Waar lopen de gemeenten tegenaan? Wat zijn de veelvoorkomende fouten?

Data & Locatie(s)

Starten op di 3 december 2024

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Dinsdag, 3 december 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Basis loonkostensubsidie

Incompany

Wij bieden deze opleiding ook incompany aan. Je krijgt de opleiding dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor jullie organisatie. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.