Opleiding

Kwaliteitscoach

 • 5 dagen
 • 10 deelnemers
 • 2.199,-

De rol van kwaliteitsmedewerker verandert van een juridisch beoordelaar naar ondersteunend coach. Coaching op kwaliteitsverbetering vraagt andere vaardigheden dan voorheen. Hoe vult u uw rol in? Hoe kan coaching op kwaliteit een plek krijgen in uw werk? Welke interventiemogelijkheden zijn er? Daarvoor biedt deze opleiding u handvatten.

Download brochure

Start van de opleiding

Donderdag,
19 september 2024
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U bent in staat om de switch te maken van een controlerende rol naar een coachende rol
 • U herkent de leerstijl en het gedrag van uw collega’s en stemt daar uw acties op af
 • U bent in staat om een coaching plan te maken en dat uit te voeren
 • U bent in staat een probleemanalyse te maken

Voor wie

 • Kwaliteitsmedewerkers
 • Juridisch medewerkers

Zo ziet de opleiding eruit

Dit is een 5-daagse opleiding die praktisch is van opzet. We nemen uiteraard de tijd om stil te staan bij de theorie, maar gaan vooral aan de slag met het toepassen van nieuw opgedane kennis. Tijdens de opleiding werken we regelmatig samen met een acteur om uw vaardigheden te oefenen. Ook tussen de bijeenkomsten door kunt u oefenen met wat u heeft geleerd. Tijdens de eindopdracht oefent u met een eigen coachee.

Certificaat

Aan het eind van de opleiding ontvangt u een certificaat als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen

“Het is een intensieve opleiding. Elke lesdag kregen we andere gesprekstechnieken, die we onderling oefenden. Zo leerden we hoe de ander aankeek tegen bepaalde vraagstukken. Heel interactief. Dat gaf steeds nieuwe inzichten. Ik dacht op een gegeven moment wel: hoe valt dit allemaal samen? Maar bij de eindopdracht viel alles op zijn plek. Dat was een presentatie over hoe jij elk onderdeel van de opleiding in praktijk hebt gebracht en wat je ervan hebt geleerd.”

Andor Pouw
Consulent minimaregelingen bij de gemeente Amstelveen

blog card header

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Herkent u deze situatie? U bent als kwaliteitsmedewerker verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering binnen uw organisatie. U controleert het werk van uw collega’s in de uitvoering en zorgt dat er geen fouten in het werk zitten. U ziet dat de medewerkers hierdoor niet direct hun werk anders of beter gaan doen en u zou graag meer impact willen hebben.

Dit vraagt om een meer coachende rol: u gaat meer naast uw collega’s staan en begeleidt ze in hun leerproces om nóg beter in hun werk te worden. Wij bieden u de mogelijkheid om de switch te gaan maken van de kwaliteitsmedewerker als controleur naar een rol als kwaliteitscoach.

Kwaliteitsmedewerker als coach

Wilt u ervaren hoe kwaliteitscoaching positief kan bijdragen aan de kwaliteit van de werkprocessen? Wilt u bijdragen aan de professionele ontwikkeling van uw collega’s op de werkvloer? Wilt u impact hebben bij het bereiken van meer tevredenheid onder uw cliënten? Tijdens deze opleiding krijgt u meer zicht op uw rol van kwaliteitscoach en versterkt u uw coachingsvaardigheden. Daarmee bereikt u gedragen resultaten.

 • Leerdoelen: u maakt een leerplan en bewaakt dit
 • Wat is coaching? Hoe kijkt u daarnaar?
 • Wat is kwaliteit en wat verstaan wij eronder?
 • De rol van kwaliteitscoach
 • Het speelveld: wie spelen een rol hierbij (medewerkers/leidinggevende)?
 • De rol en positie van kwaliteitscoach en kwaliteitsbewaker in een sterk veranderende werkomgeving
 • Van juridisch beoordelaar naar ondersteunend coach
 • Functieprofiel, competenties en eigen leerplan opstellen en bewaken
 • NLP; een methode van communiceren en samenwerken
 • Inzicht in gedrag, waaronder fixed en growth mindset
 • Kennen en herkennen van leerstijlen
 • Kleurentheorie middels Insights discovery
 • Randvoorwaarden opstellen voor effectief coachen
 • Individuele, resultaatgerichte coaching (7 stappenmodel): opzetten, uitvoeren en afronden; is het beoogde resultaat bereikt?
 • Feedback geven en ontvangen
 • Interventies in coaching
 • Het coachen op kwaliteit; aandachtspunten
 • Groepscoaching (o.a. instructies/training)
 • Afsluiting coachingsproces.; wat neem je mee?

Data & Locatie(s)

Starten op do 19 september 2024

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen en tijden

 • Donderdag, 19 september 2024
  09:30 – 16:30
 • Donderdag, 3 oktober 2024
  09:30 – 16:30
 • Donderdag, 17 oktober 2024
  09:30 – 16:30
 • Donderdag, 7 november 2024
  09:30 – 16:30
 • Donderdag, 21 november 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Kwaliteitscoach

“Het is een intensieve opleiding. Elke lesdag kregen we andere gesprekstechnieken, die we onderling oefenden. Zo leerden we hoe de ander aankeek tegen bepaalde vraagstukken. Heel interactief. Dat gaf steeds nieuwe inzichten. Ik dacht op een gegeven moment wel: hoe valt dit allemaal samen? Maar bij de eindopdracht viel alles op zijn plek. Dat was een presentatie over hoe jij elk onderdeel van de opleiding in praktijk hebt gebracht en wat je ervan hebt geleerd.”

Andor Pouw
Consulent minimaregelingen bij de gemeente Amstelveen

“Onwijs boeiende opleiding en enthousiaste trainers. Na een fusie moest ik nieuwe teammedewerkers inwerken en begeleiden bij de brede uitvraag zoals wij die toepassen. Met deze kennis sta ik steviger in mijn schoenen.”

Ineke Bakker
Consulent Wmo | Krachtteam Sociaal Domein

“Voor mijn nieuwe functie moest ik een coachingsopleiding volgen. Ik heb voor de opleiding Kwaliteitscoach van Stimulansz gekozen, omdat collega’s deze eerder hadden gevolgd en hierover positief waren. De opleiding zat goed in elkaar en werd verzorgd door verschillende docenten. Ik vond de afwisseling tussen theorie en praktijkonderdelen prettig. Als resultaat van de opleiding Kwaliteitscoach ben ik nu beter in staat om collega’s aan te spreken, te motiveren en te begeleiden. De opleiding is aan te bevelen voor professionals die op zoek zijn naar een interactieve opleiding waarbij je niet in slaap valt.”

Petra Visser
Senior medewerker gemeente Almere

“De opleiding Kwaliteitscoach is fantastisch. Ik heb zeer genoten van de opleidingsdagen. Op advies van collega’s en met steun van mijn leidinggevende ben ik de opleiding gaan volgen. De opleiding zit goed in elkaar en wordt gegeven door leuke en energieke trainers, die het talent hebben om deelnemers van het begin tot het einde te boeien en scherp te houden. Je zit letterlijk op het puntje van je stoel als de trainers aan het woord zijn. Als resultaat van de opleiding heb ik nieuwe vakinhoudelijke inzichten opgedaan en heb ik mezelf beter leren kennen, waardoor ik nog beter in staat ben om collega’s op de werkvloer te begeleiden en coachen. De opleiding Kwaliteitscoach van Stimulansz is een absolute must voor kwaliteitsmedewerkers in het sociaal domein die méér uit zichzelf en hun werk willen halen.”

Naomi Baas
Kwaliteitsmedewerker bij de gemeente Almere

“Je kunt natuurlijk een standaard coachopleiding volgen. Maar de opleidingen van Stimulansz komen op de praktijk van professionals in het sociaal domein. Dat heeft veel meerwaarde, ook omdat je opleiding volgt met vakgenoten.”

Andor Pouw
Consulent minimaregelingen bij de gemeente Amstelveen

Incompany

We bieden de Opleiding tot kwaliteitscoach ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.