0
Opleiding

Kwaliteitscoach

5 dagen
14 deelnemers
1.850,-

De rol van kwaliteitsmedewerker verandert van een juridisch beoordelaar naar ondersteunend coach. Coaching op kwaliteitsverbetering vraagt andere vaardigheden dan voorheen. Hoe vult u uw rol in? Hoe kan coaching op kwaliteit een plek krijgen in uw werk? Welke interventiemogelijkheden zijn er? Daarvoor biedt deze opleiding u handvatten.

Overzicht

Uw resultaat:

 • U bent in staat om de switch te maken van een controlerende rol naar een coachende rol
 • U herkent de leerstijl en het gedrag van uw collega’s en stemt daar uw acties op af
 • U bent in staat om een coaching plan te maken en dat uit te voeren
 • U bent in staat een probleemanalyse te maken

Voor wie

 • Kwaliteitsmedewerkers
 • Juridisch medewerkers

Zo ziet de opleiding eruit

Dit is een 5-daagse opleiding die praktisch is van opzet. We nemen uiteraard de tijd om stil te staan bij de theorie, maar gaan vooral aan de slag met het toepassen van nieuw opgedane kennis. Tijdens de opleiding werken we regelmatig samen met een acteur om uw vaardigheden te oefenen. Ook tussen de bijeenkomsten door kunt u oefenen met wat u heeft geleerd. Tijdens de eindopdracht oefent u met een eigen coachee.

Certificaat

Aan het eind van de opleiding ontvangt u een certificaat als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Alle ervaringen

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

“Onwijs boeiende opleiding en enthousiaste trainers. Na een fusie moest ik nieuwe teammedewerkers inwerken en begeleiden bij de brede uitvraag zoals wij die toepassen. Met deze kennis sta ik steviger in mijn schoenen.”

Ineke Bakker
Consulent Wmo | Krachtteam Sociaal Domein

Dit gaat u leren

Herkent u deze situatie? U bent als kwaliteitsmedewerker verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering binnen uw organisatie. U controleert het werk van uw collega’s in de uitvoering en zorgt dat er geen fouten in het werk zitten. U ziet dat de medewerkers hierdoor niet direct hun werk anders of beter gaan doen en u zou graag meer impact willen hebben.

Dit vraagt om een meer coachende rol: u gaat meer naast uw collega’s staan en begeleidt ze in hun leerproces om nóg beter in hun werk te worden. Wij bieden u de mogelijkheid om de switch te gaan maken van de kwaliteitsmedewerker als controleur naar een rol als kwaliteitscoach.

Kwaliteitsmedewerker als coach

Wilt u ervaren hoe kwaliteitscoaching positief kan bijdragen aan de kwaliteit van de werkprocessen? Wilt u bijdragen aan de professionele ontwikkeling van uw collega’s op de werkvloer? Wilt u impact hebben bij het bereiken van meer tevredenheid onder uw cliënten? Tijdens deze opleiding krijgt u meer zicht op uw rol van kwaliteitscoach en versterkt u uw coachingsvaardigheden. Daarmee bereikt u gedragen resultaten.

 • Leerdoelen: u maakt een leerplan en bewaakt dit
 • Wat is coaching? Hoe kijkt u daarnaar?
 • Wat is kwaliteit en wat verstaan wij eronder?
 • De rol van kwaliteitscoach
 • Het speelveld: wie spelen een rol hierbij (medewerkers/leidinggevende)?

 • De rol en positie van kwaliteitscoach en kwaliteitsbewaker in een sterk veranderende werkomgeving
 • Van juridisch beoordelaar naar ondersteunend coach
 • Functieprofiel, competenties en eigen leerplan opstellen en bewaken

 • NLP; een methode van communiceren en samenwerken
 • Inzicht in gedrag, waaronder fixed en growth mindset
 • Kennen en herkennen van leerstijlen
 • Kleurentheorie middels Insights discovery
 • Randvoorwaarden opstellen voor effectief coachen
 • Individuele, resultaatgerichte coaching (7 stappenmodel): opzetten, uitvoeren en afronden; is het beoogde resultaat bereikt?
 • Feedback geven en ontvangen
 • Interventies in coaching
 • Het coachen op kwaliteit; aandachtspunten
 • Groepscoaching (o.a. instructies/training)
 • Afsluiting coachingsproces.; wat neem je mee?

Data & Locatie

Lesdagen en tijden

di 8 november 2022
9.30 - 16.30
di 15 november 2022
9.30 - 16.30
di 29 november 2022
9.30 - 16.30
di 6 december 2022
9.30 - 16.30
di 20 december 2022
9.30 - 16.30

Locatie

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

 

Trainer(s)

Anitra Vink

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in de Wmo.

06 57 96 97 04
Silke Jones-van Alphen

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in gedrag en gesprekstechniek.

06 82 82 38 72
Laurens Bouw

Opleidings- en organisatieadviseur, trainer en e-learning specialist.

06 23 98 48 89
Mr. Evelien Meester

Teammanager Innovatie en Strategie. ‘Omdenker’ van het sociaal domein.

06 57 31 15 77

Incompany

We bieden de Opleiding tot kwaliteitscoach ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Wanneer op onze website wordt vermeld dat een training fysiek wordt gegeven, dan doen we ons uiterste best om dit mogelijk te maken. Echter, de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maken dat we soms de keuze moeten maken om de training online aan te bieden.

Onze trainers zijn uitstekend toegerust om online trainingen te verzorgen. U heeft daardoor dezelfde leeropbrengst als wanneer u een fysieke training zou volgen.

Annuleren is uiteraard mogelijk. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden: u kunt tot 15 werkdagen voorafgaand aan de training kosteloos annuleren.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

adviseur Laurens Bouw helpt u graag verder.