Platformbijeenkomst

Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

 • 3x per jaar
 • online en fysiek
 • 1.142

Dit platform houdt u op de hoogte van wijzigingen in wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) en de IOAZ. Zodat u de wet goed kunt uitvoeren.

Download brochure

Volgende bijeenkomst

Donderdag,
12 september 2024
10.00 - 15.00
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U weet hoe u (nieuwe) wet- en regelgeving kunt vertalen naar gemeentelijk beleid
 • U kent de ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op uw werk
 • Het is u bekend hoe collega’s van andere gemeenten de wet uitvoeren (best practices)

Voor wie

 • Beleidsmedewerkers
 • Consulenten inkomensondersteuning aan zelfstandigen

Zo ziet het platform eruit

Het Platform Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) is een abonnement voor drie bijeenkomsten per jaar en twee deelnemers per bijeenkomst. Elke bijeenkomst duurt 1 dag en is zowel fysiek op onze locatie, als online te volgen. U kunt zich alleen aanmelden voor de bijeenkomsten als u abonnee bent. Wilt u eerst kijken of het Platform Bbz interessant is voor u? U kunt eenmalig en gratis ‘op proef’ deelnemen aan het Platform. Meer weten? Neem contact met ons op.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) bevat regels voor de bijstandverlening aan zelfstandigen die in de financiële problemen komen. Om deze wet goed te kunnen uitvoeren, heeft u specifieke kennis nodig. Het is dus belangrijk dat u op de hoogte blijft van ontwikkelingen in de wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices. Immers, die ontwikkelingen kunnen gevolgen hebben voor de uitvoering van uw werk. Vindt u dit ook belangrijk? Kom dan naar het Platform Bbz.

Deze onderwerpen komen aan bod

 • Presentatie en discussie over actuele onderwerpen rond het Bbz, de Tozo en de IOAZ. Regelmatig worden hiervoor gastsprekers uitgenodigd.
 • SZW-actualiteiten, zoals de innovatieagenda.
 • Wat speelt er op wetgevingsgebied?
 • Wat speelt er in de gemeenten/organisaties?
 • Vragen en inbreng van cases van deelnemers

Data & Locatie(s)

Bijeenkomst op do 12 september 2024, fysiek en online

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen en tijden

 • Donderdag, 12 september 2024
  10:00 – 15:00

Locatie

We bieden deze bijeenkomsten aan als een combinatie van fysiek en online.

Er is op locatie plaats voor 20 deelnemers.

U bent van harte welkom bij:
Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Bijeenkomst op do 12 december 2024, fysiek en online

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen en tijden

 • Donderdag, 12 december 2024
  10:00 – 15:00

Locatie

We bieden deze bijeenkomsten aan als een combinatie van fysiek en online.

Er is op locatie plaats voor 20 deelnemers.

U bent van harte welkom bij:
Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

Trainer(s)

Deze training wordt gegeven door de onderstaande trainers:

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.