Door José Hendriksen
U kent dat wel. U zoekt een leidinggevende of u wilt iemand in uw organisatie laten doorgroeien. Maar hoe krijgen deze nieuwe managers met frisse blikken nu snel inzicht in het sociaal domein? Een flinke uitdaging constateerde José Hendriksen, directeur van Stimulansz.
Lees meerDoor Redactie
De rechten en plichten van inburgeraars worden vastgelegd in het Persoonlijk plan Inburgering en Participatie (PIP). “Een set afspraken die bij inburgering en participatie in de lokale samenleving komt kijken”, aldus Petra Gerritsen, juridisch adviseur bij Stimulansz.
Lees meerDoor Mr. Evelien Meester
Er is veel te doen om handhaving. Mensen zijn verontwaardigd dat ouders ten onrechte als fraudeurs worden aangemerkt, en spreken schande dat een vrouw bijstand terug moet betalen voor ontvangen boodschappen.
Lees meerDoor Redactie
Statushouders lopen groot risico om in armoede of problematische schulden terecht te komen. Door het nieuwe inburgeringsstelsel kunnen gemeenten daar alert op zijn en voorkomen dat geldstress inburgering blokkeert.
Lees meerDoor Marion Bijveld
Door een combinatie van twee wetswijzigingen, lijken studenten die hulp zoeken bij het oplossen van hun schulden de dupe te worden.
Lees meerDe richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor dienstverlening door de overheid worden in de praktijk vaak uitgelegd als een verbod.
Lees meerDoor Marion Bijveld
Bij veel gemeenten leeft de laatste jaren de wens om bij minnelijke schuldregelingstrajecten meer saneringskredieten in te zetten in plaats van schuldbemiddelingen.
Lees meerDoor Anitra Vink
Het is een uitdaging om te komen tot een goed gemotiveerde omvang van de indicatie begeleiding. De top 5 meest voorkomende valkuilen bij het indiceren van begeleiding die u moet zien te vermijden.
Lees meerDoor Wim Eiselin
Voor uitkeringen en vergoedingen voor materiële en immateriële schade kent de Participatiewet 2 benaderingen: een algemene en een incidentele. In deze blog geeft juridisch adviseur Wim Eiselin een toelichting.
Lees meerDoor Silke van Alphen
Iedereen heeft wel eens stress en een béétje stress is niet zo’n probleem; daar worden we over het algemeen efficiënter en meer gefocust van. Houdt die stress langer aan, dan kan dat negatieve gevolgen hebben op ons handelen. Hoe kan dit?
Lees meerDoor Anitra Vink
Als sombere gedachten veranderen in suïcidale gedachten en het Saskia niet meer lukt om haar jonge kinderen de steun te geven die ze nodig hebben, neemt haar leven een andere wending.
Lees meerDoor Redactie
Anderhalf jaar geleden besloot Roermond tot een meer persoons- of gezinsgerichte werkwijze voor inwoners met een hulp- of ondersteuningsvraag. Medewerkers in het sociaal domein zoeken samen met hen naar oplossingen die werken.
Lees meerCopyright @ Stimulansz 2017 – 2020
Omgekeerde Toets leidt tot maatwerk in Roermond is toegevoegd aan je winkelmand |