Energietoeslag 2023 – informatie voor gemeenten

Ook voor 2023 kan de gemeente een energietoeslag uitkeren aan inwoners met een laag inkomen. De Wet eenmalige energietoeslag 2023 is hiertoe op 6 oktober 2023 in werking getreden.

hero afbeelding Energietoeslag 2023 – informatie voor gemeenten

Handreiking en modellen Energietoeslag 2023

Ook voor de Energietoeslag 2023 heeft Stimulansz in opdracht van het ministerie van SZW een handreiking samengesteld. Deze Handreiking eenmalige energietoeslag 2023 dient als informatiebron en naslagwerk voor gemeenten. De handreiking biedt achtergrondinformatie, handvatten en inspiratie voor beleidskeuzes en uitvoering.

In de bijlagen in de handreiking zijn de Landelijke richtlijn eenmalige energietoeslag 2023 lage inkomens van SZW, VNG en Divosa, modelbeleidsregels, modelbrieven en -beschikkingen en een modelaanvraagformulier opgenomen.

U kunt de handreiking en de modelteksten hieronder downloaden.

Inzicht Sociaal Domein

Schuldhulp rb

Abonnees van Inzicht Sociaal Domein kunnen de handreiking Energietoeslag 2023 en de modelteksten ook downloaden in onze juridische kennisbank.

Trainingen schuldhulp

Als gemeente bent u verantwoordelijk voor het armoedebeleid en de schuldhulp aan inwoners. Wordt u graag nog beter in het uitvoeren van deze belangrijke taak? Welkom bij de Stimulansz Academie! Bij ons doet u praktische kennis en vaardigheden op. Bekijk het volledige aanbod.