Michel Gooijer: ‘Ik geniet van de professionaliteit van mijn collega’s’

Michel Gooijer, adviseur kwaliteit en bedrijfsvoering, deelt zijn ervaringen over werken bij Stimulansz. Met een achtergrond in accountancy en een passie voor kennisdeling, vertelt Michel over zijn werkweek, de projecten waar hij trots op is, en zijn gouden tip voor professionals.
Michel Gooijer

Wat inspireert jou in het werken bij Stimulansz?

De professionaliteit van mijn collega’s is echt inspirerend. Voorheen werkte ik bij een accountancy firma en moest ik mijn inhoudelijke kennis zelf vergaren. Nu kan ik veel meer delen en sparren met mensen die inhoudelijk goed op de hoogte zijn van verschillende aspecten binnen het sociaal domein. Dat is voor mij heel waardevol en leerzaam.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?

Mijn werkweken zijn altijd anders en vullen zich vaak vanzelf. Het hangt erg af van de vraag van gemeenten. Ik plan trainingen, ontvang mailtjes van klanten met vragen, neem deel aan projecten zoals het ambassadeurschap voor de Omgekeerde Toets. Ik heb contact met professionals bij gemeenten over onderwerpen zoals interne controle en verantwoording. Verder geef ik trainingen voor onze tool Kwaliteit in Control (KiC) en neem ik deel aan reguliere overleggen met mijn KiC-collega’s. Daarnaast ga ik veel op pad naar gemeenten voor KiC-demo’s en -bijeenkomsten. Soms zit daar veel reistijd bij, bijvoorbeeld naar Roermond of Leeuwarden. Reizen hoort er gewoon bij, dat moet je wel leuk vinden.

Kun je een project beschrijven waar je bijzonder trots op bent?

Dat vind ik een lastige vraag want trots is zo’n groot woord. Ik doe gewoon mijn werk. Recent heb ik gewerkt aan een formatiecalculatie waar de klant erg tevreden mee was. Ik doe ook interne controleopdrachten, maar wat ik echt leuk vind is het verzorgen van trainingen, zoals die over risicogericht werken. Daar haal ik veel energie uit vanwege het zelfstandig ondernemerschap en door de interactie die ik heb met professionals.

Hoe draagt jouw rol bij aan de missie en doelen van Stimulansz?

Stimulansz wil impact maken en de publieke dienstverlening verbeteren. Met KiC ondersteunen we gemeenten bij het uitvoeren van interne controle en kwaliteitsmetingen. Beide soorten van controle zijn van belang, enerzijds om de kwaliteit van de processen te meten en verbeteren en anderzijds voor de verantwoording van de publieke middelen die door de gemeente zijn besteed.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik wandel veel met mijn hond, lees graag en luister naar muziek. Momenteel ben ik druk bezig met het verbouwen van het huis dat ik onlangs heb gekocht met mijn oudste zoon. We hebben ieder ons eigen deel en werken samen aan de verbouwing en de tuin. Het is een mooie combinatie van samen en toch apart leven.

Hoe bewaak je de balans tussen werk en privé?

Het is soms lastig, vooral omdat ik maar één telefoon heb voor zowel werk als privé. Ik ben praktisch altijd bereikbaar en reageer meestal snel op mailtjes en appjes, zelfs tijdens vakanties. Dit helpt om dingen niet op te stapelen. Het kan uitdagend zijn als ik veel opdrachten tegelijk heb, maar er zijn ook rustigere periodes. Plannen blijft belangrijk om de balans te behouden.

Heb je nog een gouden tip voor professionals?

Blijf nieuwsgierig en blijf innoveren. Kijk om je heen en laat je inspireren door nieuwe dingen. Als je altijd doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Ga in gesprek met mensen, luister naar hun vragen en ideeën, en denk na over hoe je die kunt benutten. Blijf nadenken en blijf nieuwsgierig, dat is essentieel voor groei en ontwikkeling.

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Redactie helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

Handreiking Minimaregelingen en zelfstandigen

Stimulansz heeft in opdracht van het ministerie van SZW een handreiking geschreven over de uitvoering van de minimaregelingen bij de doelgroep zelfstandigen. Deze handreiking geeft inzicht en handvatten om de minimaregelingen goed in te kunnen zetten bij de doelgroep zelfstandigen. De handreiking bevat achtergrondinformatie, praktische informatie, voorbeelden en advies.

Casusbesprekingen: hoe de Omgekeerde Toets® helpt

De Omgekeerde Toets® is niet alleen helpend in het gesprek met de inwoner, maar ook bij casuïstiekbesprekingen. Dit helpt om te leren werken met de Omgekeerde Toets®. En het helpt om te blijven leren van elkaar. Maar hóe zet je de Omgekeerde Toets® in bij casuïstiek? Opleidings- en organisatieadviseur Laurens Bouw geeft nuttige tips.

40 jaar interne controle: van Exelletjes naar KiC

Elke euro die een gemeente uitgeeft, moet rechtmatig worden besteed. Als interne controleur hield Hans Vugts daar toezicht op, met behulp van de tool Kwaliteit in Controle (KiC). Eind 2024 ging hij met pensioen. “KiC helpt interne controleurs hun werk goed te doen. De tool is gebruiksvriendelijk, overal toegankelijk en biedt handige overzichten.”