Nataschja Stolker: “De impact van mijn werk bij Stimulansz inspireert me dagelijks”

In een openhartig interview deelt Nataschja Stolker haar ervaringen als inside sales medewerker bij Stimulansz. Ze spreekt over de inspiratie die ze haalt uit haar werk, de dynamiek van haar werkweek, haar trots op persoonlijke groei en de balans tussen werk en privé.
Natascha Stolker

Wat inspireert jou in het werken bij Stimulansz?

Het meest inspirerende aan mijn werk bij Stimulansz is de mogelijkheid om een echte impact te maken op het leven van inwoners die steun nodig hebben van bijvoorbeeld de Wmo 2015 of hulp bij schulden. Het besef dat mijn werk indirect het leven van iemand kan verbeteren, geeft mij enorm veel voldoening.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?

Elke week is anders, maar mijn hoofdtaak is het verzamelen, analyseren en delen van informatie. Ik bekijk de aanbestedingskalender, analyseer offertes en houd bij welke diensten onze klanten afnemen. Door deze gegevens te koppelen, zoek ik naar nieuwe kansen voor Stimulansz. Het is mijn verantwoordelijkheid om deze inzichten te delen met het salesteam en de rest van de organisatie.

Kun je een project beschrijven waar je bijzonder trots op bent?

Hoewel ik niet aan specifieke projecten werk, ben ik trots op mijn persoonlijke ontwikkeling binnen Stimulansz. Ik heb verschillende functies bekleed, van secretariaat tot financiën en nu inside sales. Deze veelzijdigheid heeft mijn professionele groei gestimuleerd. Vooral mijn huidige rol in sales voelt als een thuiskomen, gezien mijn achtergrond in de retail.

Hoe draagt jouw rol bij aan de missie en doelen van Stimulansz?

Mijn rol is cruciaal voor het ontdekken van nieuwe kansen voor onze producten en diensten. Door nauwkeurig te analyseren welke diensten onze klanten gebruiken en welke kansen er liggen, kunnen we gerichter inspelen op hun behoeften. Elke keer dat we een professional in het sociaal domein ondersteunen en daarmee indirect een burger helpen, dragen we bij aan de missie van Stimulansz: een betere publieke dienstverlening.

Wat is het waardevolste wat je tot nu toe hebt geleerd bij Stimulansz?

Ik heb geleerd dat opgeven geen optie is. Net zoals een inwoner met problemen niet zomaar kan stoppen, moeten wij als organisatie ook altijd doorgaan ongeacht de uitdagingen die we tegenkomen. Deze mentaliteit heeft me geleerd om met een open blik naar veranderingen te kijken en altijd te zoeken naar nieuwe kansen.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd besteed ik veel aandacht aan mijn gezin. Ik ben getrouwd en heb een tienerzoon, wat veel van mijn tijd in beslag neemt. Daarnaast hou ik van wandelen op het strand, in het bos of in hetMáximapark. Ook geniet ik ervan om te lezen, te puzzelen, te schilderen en te fotograferen. Om balans te vinden, mediteer ik regelmatig.

Hoe bewaak je de balans tussen werk en privé?

Ik heb onlangs op de harde manier geleerd hoe belangrijk het is om een goede balans te bewaren tussen werk en privé. Het gaat niet alleen om die balans, maar ook om het verschil tussen ‘aan staan’ en tijd voor jezelf nemen. Door goed naar mezelf te luisteren en op tijd mijn batterij op te laden, zorg ik ervoor dat ik zowel mentaal als fysiek in balans blijf.

Heb je nog een gouden tip voor professionals die dit interview lezen?

Mijn tip is om vooral jezelf te blijven en nieuwsgierig, leergierig en ruimdenkend te zijn. Sta open voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen, zowel zakelijk als persoonlijk. Door met een open blik naar de wereld te kijken, zie je de meeste kansen en mogelijkheden.

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Redactie helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

Wie zijn er anders: zij of wij?

Ken je dat vers van Annie M.G. Schmidt ‘de geit van dokter Sanders’ van vroeger? Mocht je het niet (meer) kennen, ik kan het echt aanraden om eens op te zoeken. Net als bij veel van haar andere versjes zit er een mooie wijsheid in verscholen. In dit geval is het probleem dat de geit van dokter Sanders, anders is dan de geit van dokter Snel. De beide dokters wringen in hun handen en huilen en besluiten om de geiten te ruilen. Helaas, het probleem blijkt niet opgelost. De geit van dokter Sanders is nog steeds anders….

Duurzame uitstroom begint bij goed intakemodel

Veel gemeenten worstelen met ermee: hoe kunnen we mensen die langdurig in de bijstand zitten, duurzaam laten uitstromen? Makkelijk is dat niet, erkent Tom Mushota. Maar er is meer mogelijk dan vaak wordt gedacht. “Het begint bij een goed model voor de intake.”

“Armoedebeleid door de jaren heen: we weten allang wat werkt”

Leven in armoede is hard werken, en armoedebestrijding is complex. Als je weet hoe dit zich door de jaren heeft ontwikkeld, kan je dat helpen in de ondersteuning van inwoners, stelt Wilma Kuiper. “Het is allang duidelijk wat werkt en niet werkt.”