- De meldingsfase en de juridische eisen aan het onderzoek
- De verschillende verstrekkingsvormen (natura, pgb, algemene voorzieningen) en de consequenties daarvan
- De relatie tussen de Wmo 2015 en de Wet Langdurige Zorg
- Het bepalen van de ‘passende bijdrage’ bij een toekenning
- Jurisprudentie over het persoonsgebonden budget
- Bijdragen in de kosten van voorzieningen
- Herziening en terugvordering in de Wmo 2015
SJD Wmo 2015
Tijdens deze bijeenkomsten praten we u in één dagdeel bij over de trends en ontwikkelingen in de Wmo 2015. De Wmo 2015 heeft inmiddels tot een forse stroom uitspraken geleid. We lichten relevante uitspraken voor u uit en gaan in op de gevolgen voor uw dagelijks werk als sociaal juridisch dienstverlener (SJD’er).
Overzicht
Uw resultaat:
- Opgefriste kennis over het uitvoeringsproces van de Wmo 2015: van melding tot beslissing op de aanvraag
- U bent op de hoogte van de actuele en komende wetswijzigingen en weet wat dit in de praktijk betekent
- U kent de laatste relevante jurisprudentie
Voor wie
- Sociaal juridisch dienstverleners
Zo ziet de bijeenkomst eruit
In een online bijeenkomst van een halve dag praten we u bij over ontwikkelingen in de Wmo 2015: van melding tot beslissing op de aanvraag. Verwacht een praktische training met veel voorbeelden uit uw eigen praktijk. Ook is er ruimte om eigen casussen in te brengen.
Registerpunten
Voor het volgen van deze bijeenkomst kunt u 3 registerpunten krijgen via het Registerplein.
Dit gaat u leren
Binnen de Wmo zijn er de afgelopen tijd veel ontwikkelingen geweest waaronder de invoering van het abonnementstarief. Ook is er veel jurisprudentie ontstaan over verschillende aspecten van de Wmo 2015. Zo zijn er uitspraken gedaan over het persoonsgebonden budget en over de criteria voor algemeen gebruikelijke voorzieningen. Deze ontwikkelingen hebben een directe invloed op uw werk in de praktijk, als SJD-medewerker of cliëntondersteuner.
Vertaling naar de praktijk
Tijdens het bespreken van deze juridische ontwikkelingen, maken we direct een vertaling naar de praktijk. We gebruiken duidelijke praktijkvoorbeelden waardoor u deze nieuwe kennis meteen kunt plaatsen en toepassen in de praktijk.
Trainer(s)

Wmo-specialist met een goed oog voor de uitvoeringspraktijk.
Incompany
Wij bieden deze actualiteitendag ook incompany aan. U krijgt de bijeenkomst dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op.
Veelgestelde vragen
Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.
Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.
Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.
U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.