0
Actualiteiten

SJD Wmo 2015

1 dagdeel
20 deelnemers
Offertebasis

Tijdens deze bijeenkomsten praten we u in één dagdeel bij over de trends en ontwikkelingen in de Wmo 2015. De Wmo 2015 heeft inmiddels tot een forse stroom uitspraken geleid. We lichten relevante uitspraken voor u uit en gaan in op de gevolgen voor uw dagelijks werk als sociaal juridisch dienstverlener (SJD’er).

Overzicht

Uw resultaat:

 • Opgefriste kennis over het uitvoeringsproces van de Wmo 2015: van melding tot beslissing op de aanvraag
 • U bent op de hoogte van de actuele en komende wetswijzigingen en weet wat dit in de praktijk betekent
 • U kent de laatste relevante jurisprudentie

Voor wie

 • Sociaal juridisch dienstverleners

Zo ziet de bijeenkomst eruit

In een online bijeenkomst van een halve dag praten we u bij over ontwikkelingen in de Wmo 2015: van melding tot beslissing op de aanvraag. Verwacht een praktische training met veel voorbeelden uit uw eigen praktijk. Ook is er ruimte om eigen casussen in te brengen.

 

Registerpunten

Voor het volgen van deze bijeenkomst kunt u 3 registerpunten krijgen via het Registerplein.

Alle ervaringen

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Informatief en aansluitend op de praktijk, plezierig en inspirerend, goed niveau, duidelijke uitleg en toepasbaar.

Dit gaat u leren

Binnen de Wmo zijn er de afgelopen tijd veel ontwikkelingen geweest waaronder de invoering van het abonnementstarief. Ook is er veel jurisprudentie ontstaan over verschillende aspecten van de Wmo 2015. Zo zijn er uitspraken gedaan over het persoonsgebonden budget en over de criteria voor algemeen gebruikelijke voorzieningen. Deze ontwikkelingen hebben een directe invloed op uw werk in de praktijk, als SJD-medewerker of cliëntondersteuner.

Vertaling naar de praktijk

Tijdens het bespreken van deze juridische ontwikkelingen, maken we direct een vertaling naar de praktijk. We gebruiken duidelijke praktijkvoorbeelden waardoor u deze nieuwe kennis meteen kunt plaatsen en toepassen in de praktijk.

 • De meldingsfase en de juridische eisen aan het onderzoek
 • De verschillende verstrekkingsvormen (natura, pgb, algemene voorzieningen) en de consequenties daarvan
 • De relatie tussen de Wmo 2015 en de Wet Langdurige Zorg
 • Het bepalen van de ‘passende bijdrage’ bij een toekenning
 • Jurisprudentie over het persoonsgebonden budget
 • Bijdragen in de kosten van voorzieningen
 • Herziening en terugvordering in de Wmo 2015

Trainer(s)

Mr. Paul Norp

Wmo-specialist met een goed oog voor de uitvoeringspraktijk.

06 10 01 48 72

Incompany

Wij bieden deze actualiteitendag ook incompany aan. U krijgt de bijeenkomst dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Wanneer op onze website wordt vermeld dat een training fysiek wordt gegeven, dan doen we ons uiterste best om dit mogelijk te maken. Echter, de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maken dat we soms de keuze moeten maken om de training online aan te bieden.

Onze trainers zijn uitstekend toegerust om online trainingen te verzorgen. U heeft daardoor dezelfde leeropbrengst als wanneer u een fysieke training zou volgen.

Annuleren is uiteraard mogelijk. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden: u kunt tot 15 werkdagen voorafgaand aan de training kosteloos annuleren.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.