Resultaten

Na de actualiteitendagen:

  • Heeft u meer inzicht in hoe u de Wmo moet uitleggen en uitvoeren;
  • Bent u op de hoogte van recente jurisprudentie en ontwikkelingen op het gebied van de Wmo;
  • Weet u wat er voor 2020 op de politieke agenda staat voor de Wmo-wetgeving;
  • Kent u diverse ‘best practices’ over de uitvoering van de Wmo die u via mede-cursisten heeft gekregen.

Gemeenten worstelen met verschillende vragen rond de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Zoals: welke situaties vallen er onder de Wet langdurige zorg (Wlz) en welke onder de Wmo 2015? In welke geval kunt u spreken van ‘gebruikelijke hulp’ en hoe moet dat worden vastgesteld? Welke onderwerpen moeten in een verordening worden geregeld en waarom? En over welke aspecten van de Wmo 2015 is er al jurisprudentie? Deze en andere onderwerpen komen bod op de Actualiteitendagen Wmo. Zo bent u altijd op de hoogte van alle actualiteiten in de Wmo. De actualiteitendagen Wmo vinden elk najaar plaats op diverse locaties in het land. De bijeenkomsten geven antwoord op allerlei uitvoeringsvragen.

Tijdens deze dag praten wij u bij over actualiteiten in de Wmo en krijgt u antwoord op lastige uitvoeringsvragen

Doelgroep

Wmo-consulenten, juridisch medewerkers, beleidsmedewerkers Wmo en anderen die bij de Wmo-uitvoering betrokken zijn.

Inhoud middagbijeenkomst

De middagbijeenkomst is bedoeld om u in korte tijd bij te praten over recente en komende ontwikkelingen in uitvoering, jurisprudentie en wetgeving. Daarbij kunt u denken aan de ontwikkelingen rond het resultaatgericht werken en duiding van recente en uitspraken die van belang zijn voor de uitvoeringspraktijk. Bijvoorbeeld over handhaving in de Wmo, over het pgb en over de gevolgen van de invoering van het abonnementstarief.

Heeft u als deelnemer zelf onderwerpen ter bespreking? Dan kunt u dat melden aan onze adviseur: Paul Norp.

Inhoud dagbijeenkomsten

De dagbijeenkomsten zijn uiteraard anders van opzet. Ze zijn bedoeld voor mensen die hun Wmo-kennis willen bijspijkeren. Uiteraard wordt er ook ingegaan op actualiteiten, net als bij de middagbijeenkomst. Maar de dagbijeenkomsten zijn vooral een mogelijkheid om Wmo-kennis op een gedegen en praktijkgerichte manier op te frissen. Leidraad hierbij is het uitvoeringsproces: van melding, beslissing en heronderzoek tot (handhavings-) maatregelen als herziening en terugvordering. Uiteraard met bespreking van relevante jurisprudentie en met veel praktische tips, over lastige kwesties als de verhouding tussen Wmo en Wlz, voorliggende en algemeen gebruikelijke oplossingen en herziening en terugvordering.

Heeft u als deelnemer zelf onderwerpen ter bespreking? Dan kunt u dat melden aan onze adviseur: Paul Norp.

Praktische informatie

De middagbijeenkomst is gepland op:

  • 29 oktober 2020 van 13:30 – 16:30 uur. U bent die middag van harte welkom bij NDC den Hommel, Kennedylaan 9 in Utrecht.

De dagbijeenkomsten zijn gepland op:

  • 5 november 2020 van 09:30 – 16:30 uur. U bent die dag van harte welkom bij De Brinkhof, Brink 1 in Norg.
  • 12 november 2020 van 09:30 – 16:30 uur. U bent die dag van harte welkom bij NDC den Hommel, Kennedylaan 9 in Utrecht
  • 19 november 2020 van 09:30 – 16:30 uur. U bent die dag van harte welkom bij Van der Valk Akersloot, Geesterweg 1A in Akersloot.
  • 26 november 2020 van 09:30 – 16:30 uur. U bent die dag van harte welkom bij Best Western Plus Hotel Haarhuis, Stationsplein 1 in Arnhem.

Ga naar de opleiding Wmo-consulent!

Kosten deelname

Deelname aan een dagbijeenkomst in november kost (inclusief koffie/thee en lunch) € 475,-. Deelname aan een middagbijeenkomst kost € 250,-.

Abonnees Inzicht Wmo
Abonnees van Inzicht Wmo kunnen één persoon gratis laten deelnemen aan een middagbijeenkomst. Voor iedere eerste deelnemer aan de dagbijeenkomst zijn de kosten voor abonnees €250,-. Elke volgende deelnemer betaald de reguliere prijs voor de dag- en middagbijeenkomsten.

Neem nu contact op met de specialist

Mr. Paul Norp

Wmo-specialist met een goed oog voor de uitvoeringspraktijk.

Anderen bekeken ook