0
Training

Algemene wet bestuursrecht

1 dagdeel
Offertebasis

In deze training laten we zien hoe u de Algemene wet bestuursrecht kunt gebruiken als tool voor maatwerk in het sociaal domein. En u leert hoe u willekeur tijdens interpretatie van de wet kunt voorkomen.

Overzicht

Uw resultaat:

  • U kent de juridische context van de Algemene wet bestuursrecht
  • U kunt de Algemene wet bestuursrecht inzetten als tool voor maatwerk
  • U voorkomt willekeur tijdens interpretatie van de wet
  • U leert de omgekeerde toets beter toe te passen

Voor wie

Deze training is voor medewerkers van gemeenten en overheidsinstellingen die werkzaam zijn in het sociaal domein, bijvoorbeeld:

  • Klantmanagers inkomen
  • Wmo-consulenten
  • Schuldhulpverleners
  • Juridisch kwaliteitsmedewerkers
  • Beleidsadviseurs sociaal domein

Deze training is ook interessant als u nog geen kennis heeft van de omgekeerde toets.

Zo ziet de training eruit

In deze training praten we u in één dagdeel bij over de Algemene wet bestuursrecht als tool voor maatwerk in het sociaal domein.

Dit gaat u leren

Binnen de kaders van de wet- en regelgeving biedt de omgekeerde toets van Stimulansz handvatten voor maatwerk in het sociaal domein. Om maatwerk mogelijk te maken, heeft iedere klantmanager een (juridische) gereedschapskist met tools die bestaat uit nationale, internationale en lokale regelgeving. In deze training laten we u zien welke mogelijkheden één van deze tools, namelijk de Algemene wet bestuursrecht, biedt.

Maatwerk in het sociaal domein

In deze training laten we de mogelijkheden van maatwerk in het sociaal domein zien. Dit doen we aan de hand van casussen die onze experts in de praktijk zijn tegengekomen. Ook laten we zien waarom alleen kennis van de wet niet voldoende is. Wettelijke regels zijn niet zwart-wit en moeten geïnterpreteerd worden. In deze training ontdekt u hoe deze interpretatie tot willekeur kan leiden en hoe u dit kunt voorkomen. Er is ruimte om eigen casussen in te brengen en te oefenen met het geleerde. Na afloop van deze training bent u beter toegerust om stap 4 van de omgekeerde toets, de randvoorwaarden, toe te passen.

Trainer(s)

Mr. Marjolein Schuurman

Jurist Algemeen bestuursrecht met ruime werkervaring bij gemeenten en bij de CRvB.

06 53 72 31 07

Incompany

We bieden de training Algemene wet bestuursrecht alleen incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

img

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt u graag verder.