0
Training

Wet inburgering 2021

1 dag
15 deelnemers
475,-

U gaat aan de slag met de Wet inburgering 2021, wat betekent dit voor uw werk? Welke taken heeft u en hoe ziet het traject er uit voor de inburgeraar? U heeft behoefte aan een compleet beeld van het inburgeringstraject in het nieuwe stelsel. Na het volgen van deze training weet u alles over de Wet inburgering 2021. U weet welke wettelijke gemeentelijke taken er zijn en hoe u deze in de praktijk kunt invullen om de inburgeraar een passend traject te bieden.

Overzicht

Uw resultaat:

 • U kent alle gemeentelijke taken in de Wet inburgering 2021 en weet waar ruimte is voor gemeentelijk beleid
 • U weet wie er moeten inburgeren en hoe een inburgeringstraject op maat eruit kan zien
 • U bent in staat inburgeraars goed te begeleiden en informeren tijdens hun traject

Voor wie

Deze training is voor uitvoerders van de Wet inburgering 2021 en iedereen die regelmatig met statushouders te maken heeft. Zoals:

 • Consulenten inburgering
 • Klantmanagers werk en inkomen
 • Wijkteammedewerkers
 • Kwaliteitsmedewerkers
 • SJD-ers
 • Handhavers
 • Beleidsmedewerkers

Zo ziet de training eruit

De training Wet inburgering 2021 is een praktische training van één dag.

Dit gaat u leren

Tijdens deze training gaan we in op alle aspecten van de Wet inburgering 2021.

 • Doel en context van de Wet inburgering 2021
 • Praktische uitleg over de Wet inburgering 2021, zoals over de brede intake, het PIP, de MAP, het PVT, de leerroutes en de aanbodplicht
 • Overzicht van alle taken van de gemeente binnen de Wet inburgering 2021 en de verschillen ten opzichte van het stelsel van Wet inburgering 2013
 • Inzicht in gemeentelijke invulling van deze wettelijke taken
 • Doelgroepen van de Wet inburgering 2021 en de verschillende inburgeringsroutes.
 • Ontheffing en vrijstelling van de inburgeringsplicht
 • Het financieel ontzorgen van de inburgeraar
 • Samenhang met andere wetgeving in het sociaal domein
 • Samenwerking met andere partijen in het inburgeringsproces, zoals DUO of COA
 • Naleving van verplichtingen uit de wet en sanctionering

Data & Locatie

Lesdagen en tijden

ma 15 mei 2023
9.30 - 16.30

Locatie

Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Trainer(s)

De training wordt verzorgd door:

Mr. Petra Gerritsen

Expert Participatiewet, ervaren jurist in het sociaal zekerheidsrecht en expert Wet inburgering 2021

06 82 51 73 13
Bibian Ogier

Adviseur inburgering met focus op de Wet inburgering 2021.

06 82 69 03 47

Incompany

We bieden de training nieuwe Wet inburgering ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Wanneer op onze website wordt vermeld dat een training fysiek wordt gegeven, dan doen we ons uiterste best om dit mogelijk te maken. Echter, de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maken dat we soms de keuze moeten maken om de training online aan te bieden.

Onze trainers zijn uitstekend toegerust om online trainingen te verzorgen. U heeft daardoor dezelfde leeropbrengst als wanneer u een fysieke training zou volgen.

Annuleren is uiteraard mogelijk. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden: u kunt tot 15 werkdagen voorafgaand aan de training kosteloos annuleren.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Silke Jones-van Alphen helpt u graag verder.