Training

Wet inburgering 2021

 • 1 dag
 • 15 deelnemers
 • 495,-

U gaat aan de slag met de Wet inburgering 2021, wat betekent dit voor uw werk? Welke taken heeft u en hoe ziet het traject er uit voor de inburgeraar? U heeft behoefte aan een compleet beeld van het inburgeringstraject in het nieuwe stelsel. Na het volgen van deze training weet u alles over de Wet inburgering 2021. U weet welke wettelijke gemeentelijke taken er zijn en hoe u deze in de praktijk kunt invullen om de inburgeraar een passend traject te bieden.

Download brochure

Start van de bijeenkomst

Dinsdag,
12 november 2024
9.30 - 16.30
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U kent alle gemeentelijke taken in de Wet inburgering 2021 en weet waar ruimte is voor gemeentelijk beleid
 • U weet wie er moeten inburgeren en hoe een inburgeringstraject op maat eruit kan zien
 • U bent in staat inburgeraars goed te begeleiden en informeren tijdens hun traject

Voor wie

Deze training is voor uitvoerders van de Wet inburgering 2021 en iedereen die regelmatig met statushouders te maken heeft. Zoals:

 • Consulenten inburgering
 • Klantmanagers werk en inkomen
 • Wijkteammedewerkers
 • Kwaliteitsmedewerkers
 • SJD-ers
 • Handhavers
 • Beleidsmedewerkers

Zo ziet de training eruit

De training Wet inburgering 2021 is een praktische training van één dag.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Gerrit van Romunde helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Tijdens deze training gaan we in op alle aspecten van de Wet inburgering 2021.

We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Doel en context van de Wet inburgering 2021
 • Praktische uitleg over de Wet inburgering 2021, zoals over de brede intake, het PIP, de MAP, het PVT, de leerroutes en de aanbodplicht
 • Overzicht van alle taken van de gemeente binnen de Wet inburgering 2021 en de verschillen ten opzichte van het stelsel van Wet inburgering 2013
 • Inzicht in gemeentelijke invulling van deze wettelijke taken
 • Doelgroepen van de Wet inburgering 2021 en de verschillende inburgeringsroutes.
 • Ontheffing en vrijstelling van de inburgeringsplicht
 • Het financieel ontzorgen van de inburgeraar
 • Samenhang met andere wetgeving in het sociaal domein
 • Samenwerking met andere partijen in het inburgeringsproces, zoals DUO of COA
 • Naleving van verplichtingen uit de wet en sanctionering

Data & Locatie(s)

Starten op di 12 november 2024

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Dinsdag, 12 november 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Wet inburgering 2021

Incompany

We bieden de training nieuwe Wet inburgering ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.