Handreiking Bbz verschenen

Stimulansz heeft in opdracht van PPO Nederland een handreiking Bbz geschreven.

hero afbeelding Handreiking Bbz verschenen
17 januari 2022

Door Redactie

Stimulansz heeft in opdracht van PPO Nederland (Platform voor Publieke Ondernemersadviesorganisaties) een handreiking Bbz geschreven. Deze bevat een korte beschrijving van het doel en de achtergrond van het Bbz 2004, maar vooral ook veel praktische informatie over de uitvoering van het Bbz en beleidskeuzes bij die uitvoering. De handreiking is te gebruiken door beginnende en ervaren Bbz-consulenten en beleidsmedewerkers Bbz.

Tijdelijke aanpassingen Bbz in 4e kwartaal van 2021 en 1e kwartaal van 2022

Voor de periode oktober 2021 t/m maart 2022 gelden er tijdelijke aanpassingen aan het Bbz voor de aanvraag van bijstand voor levensonderhoud. In versie 3 van de handreiking (december 2021) is er een aparte paragraaf toegevoegd over deze tijdelijke aanpassingen.

Om de handreiking Bbz te lezen, klik hier.
Ook heeft Stimulansz modelbeschikkingen toekenning, afwijzing en mutatie Bbz levensonderhoud gemaakt voor deze Bbz Light-variant. Klik hier.

Toolkit Bbz

Om gemeenten te ondersteunen met met de uitvoering van het Bbz vanaf oktober 2021 heeft PPO een hele Toolkit Bbz laten maken. Deze bevat bijvoorbeeld de website KrijgikBbz.nl, tips en informatie over een digitale aanvraag (en versnelde afhandeling) bij het Bbz, trainingen (o.a. van Stimulansz) en ook deze handreiking Bbz, die ook bij de trainingen van Stimulansz gebruikt wordt.
Meer informatie over de toolkit is te vinden op de website van PPO Nederland.

 

Anderen bekeken ook