Podcast ‘Jong in de schulden’

Adviseur Marion Bijveld: 'Hoe groot of de klein de schuld van een jongere ook is, help ze altijd'.

hero afbeelding Podcast 'Jong in de schulden'
10 februari 2023

Door Redactie

Maar kun je studerende jongeren wel helpen als er een inspanningsverplichting geldt om de schulden af te betalen? En wat doe je nu inkomsten uit de DUO-lening niet meer meetellen voor de berekening van het Vtlb? Luister daarvoor naar aflevering 2 van de podcast ‘Jong in de schulden’, gemaakt door NVVK beleidsmedewerker Ronit van der Schaaf.

Jongerenpanel

In aflevering 2 praat Ronit met Marion Bijveld, en aansluitend met Danja von Salisch. Danja neemt u mee in de wereld van het Jongeren Perspectief Fonds en de toepassing ervan door de gemeente Eindhoven. Het vaste jongerenpanel reageert in de podcast op de zaken die deze keer op tafel komen.

Beluister ook deel 1

Op Spotify staat ook deel 1 van de serie. In de eerste aflevering van ‘Jong in de schulden’ vertelt Arjan Vliegenthart van het Nibud over de impact van corona op de portemonnee van jongeren, en hij gaat in op het effect van de studielening voor studenten. Hulpverlener Lovijah Veld uit Arnhem vertelt in de aflevering waar en hoe u jongeren met schulden het beste kan vinden.

Meer weten over schuldhulp

Wilt u meer weten over schuldhulp? De module Schuldhulp biedt u inzicht in toegankelijke en integrale schuldhulpverlening. U vindt hier onder meer wet- en regelgeving, praktische toepassing en jurisprudentie. Deze module is onderdeel van de online kennisbank Inzicht Sociaal Domein. Heeft uw gemeente nog geen abonnement? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Anderen bekeken ook