Training

Bbz voor leidinggevenden

 • 1 dag
 • 15 deelnemers
 • 475,-

Bent u een leidinggevenden van een Bbz-afdeling of organisatie? En wilt u meer kennis en inzicht in het wettelijk-  en financieringskader en het gemeentelijke proces? Dan is deze praktische ingestelde training ideaal voor u. Deze training geeft u veel inzicht in uw rol en verruimt uw mogelijkheden als leidinggevende in het maken van goede beslissingen.

Download brochure

Start van de training

Woensdag,
22 november 2023
9.30 -16.30 uur
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U heeft kennis over de Bbz in relatie tot de Participatiewet
 • U kunt strategisch inspringen op de huidige ontwikkelingen
 • U heeft meer inzicht in uw rol als leidinggevende en kunt beter sturen op informatie
 • U heeft kennis over financiën, samenwerking en managementinformatie

Voor wie

 •  Leidinggevenden van Bbz-afdelingen en -organisaties.
De training is geschikt voor zowel beginnende als ervaren leidinggevenden.

Zo ziet de training eruit

Het is een praktische training van 1 dag waarin alle aspecten van leidinggeven aan een Bbz-afdeling aan bod komen.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Door de coronacrisis doen steeds meer ondernemers een beroep op gemeentelijke ondersteuning. Als deze extra steunmaateregelen stoppen zal het aantal aanvragen om Bbz (of Ioaz) toe gaan nemen met de bijbehorende hoge werkbelasting. Daarnaast blijkt uit onderzoek van PPO Nederland (Platform voor Publieke Ondernemersadviesorganisaties) dat veel leidinggevenden van Bbz-afdelingen en –organisaties behoefte hebben aan (extra) kennis en uitwisseling met elkaar.

Tijdens deze training krijgt u veel inzicht in uw rol als leidinggevende.

We behandelen de volgende onderwerpen:

 • De relatie tussen Bbz en de Participatiewet
 • De historie Bbz tot heden
 • De belangrijkste Bbz-bepalingen. En vanuit het perspectief van gemeenten uitleg over actuele voorwaarden, wensen, kansen/mogelijkheden en aanwezige risico’s. Het kader (wettelijk, uitvoering) in relatie met de praktijk (ontwikkeling/dilemma’s of knelpunten)
 • Het werkproces en wat de uitvoerende organisaties doen. Met wie heb je contact waarvoor?
 • De producten vanuit de Bbz en de ruimte om wel of niet iets te doen.
 • Overzicht van het werkveld en de bijbehorende specificaties
 • Bestuurlijk en/of strategisch inzicht in de keuzes en ontwikkelingen
 • Wijze van financiering
 • Relevante management – en stuurinformatie. Inzicht in getallen/bedragen in den lande.
 • (Uitbreiding) regionale samenwerking en de uitdagingen hierbij voor management
 • Bredere dienstverlening in relatie tot Bbz, denk aan schuldhulp voor ondernemers, Ioaz, starters- en ondernemersdienstverlening in bredere zin. Hoe pak je dit op/bied je dit aan?
 • Delen en leren van best practices op organisatieniveau

Data & Locatie(s)

Starten op woensdag 22 november 2023, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen en tijden

 • Woensdag, 22 november 2023
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Bbz voor leidinggevenden

Trainer(s)

Deze training wordt gegevens door de onderstaande trainers:

Incompany

We bieden de training ook incompany aan. U krijgt de training op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.