Training

Geldzorgen en schulden; herkennen en doorverwijzen

 • 1 dag
 • 15 deelnemers
 • 495,-

Geldzorgen vormen een belemmering voor het functioneren van mensen. Zij presteren minder goed op hun werk, maken langer gebruik van uitkeringen, hebben minder aandacht voor hun kinderen en hebben een beperkter sociaal netwerk. Wanneer uw cliënten geldzorgen hebben, kan het voorkomen dat het maar niet lukt om de gestelde doelen te bereiken. Tijdens deze training gaan we in op het herkennen en bespreekbaar maken van geldzorgen.

Download brochure

Overzicht

Uw resultaat:

 • U weet waardoor schulden kunnen ontstaan en waaraan uw geldzorgen kunt herkennen
 • U bent op de hoogte van de mogelijkheden die schuldhulpverlening biedt
 • U bent op de hoogte van de effecten van geldzorgen
 • U heeft kennis gemaakt met het bespreekbaar maken van schuldenproblematiek

Voor wie

De training is geschikt voor alle medewerkers in het sociaal domein die met cliënten met (mogelijke) geldzorgen werken.

Zo ziet de training eruit

De training bestaat uit één hele dag met verschillende blokken waarin theorie en oefenen aan de hand van casuïstiek worden afgewisseld. We houden de groep klein, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Jaqueline Clemens helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Als uw cliënten geldzorgen hebben, kan het voorkomen dat het maar niet lukt om de gestelde doelen te bereiken. U denkt hierdoor mogelijk dat uw cliënten niet gemotiveerd zijn, maar de kans is groot dat wanneer de geldzorgen zijn opgelost het wél lukt om deze doelen te bereiken.

De stap naar schuldhulpverlening is vaak groot voor mensen met schulden. Gemiddeld duurt het vijf jaar voordat mensen hulp zoeken. Soms komt dat doordat mensen niet weten waar zij met hun vragen terecht kunnen, maar vaak komt dat door schaamte. Het leven met geldzorgen heeft een grote invloed op hun eigen leven, maar ook die van hun hun omgeving. Het is dan ook belangrijk om mensen met schulden te verwijzen naar de juiste begeleiding, zodat er samen gewerkt kan worden aan een oplossing.

Tijdens deze training leert u wat de gevolgen zijn voor mensen om geldzorgen te hebben en waarom het zo belangrijk is om hen door te verwijzen. Ook leert u waar u geldzorgen aan kunt herkennen en hoe u dit bespreekbaar kunt maken, zodat mensen de juiste hulp krijgen.

Deze onderwerpen komen aan bod

 • Geldstress: wat zijn de gevolgen van schulden
 • Schulden: Hoe krijg je ermee te maken?
 • Signalen van geldzorgen
 • Welke mogelijkheden zijn er om schulden op te lossen
 • Bespreekbaar maken van schulden

Data & Locatie(s)

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Geldzorgen en schulden; herkennen en doorverwijzen

Incompany

We bieden training Geldzorgen en schulden; herkennen en doorverwijzen ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.