0
Training

Geldzorgen en schulden; herkennen en doorverwijzen

1 dag
15 deelnemers
475,-

Geldzorgen vormen een belemmering voor het functioneren van mensen. Zij presteren minder goed op hun werk, maken langer gebruik van uitkeringen, hebben minder aandacht voor hun kinderen en hebben een beperkter sociaal netwerk. Wanneer uw cliënten geldzorgen hebben, kan het voorkomen dat het maar niet lukt om de gestelde doelen te bereiken. Tijdens deze training gaan we in op het herkennen en bespreekbaar maken van geldzorgen.

Overzicht

Uw resultaat:

  • U weet waardoor schulden kunnen ontstaan en waaraan uw geldzorgen kunt herkennen
  • U bent op de hoogte van de mogelijkheden die schuldhulpverlening biedt
  • U bent op de hoogte van de effecten van geldzorgen
  • U heeft kennis gemaakt met het bespreekbaar maken van schuldenproblematiek

Voor wie

De training is geschikt voor alle medewerkers in het sociaal domein die met cliënten met (mogelijke) geldzorgen werken.

Hoe ziet de training eruit

De training bestaat uit één hele dag met verschillende blokken waarin theorie en oefenen aan de hand van casuïstiek worden afgewisseld. We houden de groep klein, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Alle ervaringen

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

“De training heeft ons geholpen om de koppeling te maken tussen werk, armoede en schulden. Voor medewerkers die nog niets weten van schuldhulpverlening is het een fijne eerste kennismaking. Het maakt hen alert en geeft hun handvatten. En voor mensen die al wel kennis hebben is het een goede opfrisser.”

Sylvia Avenhuis
Adviseur bedrijfsbureau Werk en Inkomen - Gemeente Arnhem

Dit gaat u leren

Als uw cliënten geldzorgen hebben, kan het voorkomen dat het maar niet lukt om de gestelde doelen te bereiken. U denkt hierdoor mogelijk dat uw cliënten niet gemotiveerd zijn, maar de kans is groot dat wanneer de geldzorgen zijn opgelost het wél lukt om deze doelen te bereiken.

De stap naar schuldhulpverlening is vaak groot voor mensen met schulden. Gemiddeld duurt het vijf jaar voordat mensen hulp zoeken. Soms komt dat doordat mensen niet weten waar zij met hun vragen terecht kunnen, maar vaak komt dat door schaamte. Het leven met geldzorgen heeft een grote invloed op hun eigen leven, maar ook die van hun hun omgeving. Het is dan ook belangrijk om mensen met schulden te verwijzen naar de juiste begeleiding, zodat er samen gewerkt kan worden aan een oplossing.

Tijdens deze training leert u wat de gevolgen zijn voor mensen om geldzorgen te hebben en waarom het zo belangrijk is om hen door te verwijzen. Ook leert u waar u geldzorgen aan kunt herkennen en hoe u dit bespreekbaar kunt maken, zodat mensen de juiste hulp krijgen.

  • Geldstress: wat zijn de gevolgen van schulden
  • Schulden: Hoe krijg je ermee te maken?
  • Signalen van geldzorgen
  • Welke mogelijkheden zijn er om schulden op te lossen
  • Bespreekbaar maken van schulden

Data & Locatie

Lesdagen en tijden

ma 18 september 2023
9.30 - 16.30

Locatie

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Trainer(s)

Deze training wordt verzorgd door:

Jaqueline Clemens

Trainer en opleidingsadviseur gespecialiseerd in schuldhulpverlening.

06 51 73 22 33

Incompany

We bieden training Geldzorgen en schulden; herkennen en doorverwijzen ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Wanneer op onze website wordt vermeld dat een training fysiek wordt gegeven, dan doen we ons uiterste best om dit mogelijk te maken. Echter, de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maken dat we soms de keuze moeten maken om de training online aan te bieden.

Onze trainers zijn uitstekend toegerust om online trainingen te verzorgen. U heeft daardoor dezelfde leeropbrengst als wanneer u een fysieke training zou volgen.

Annuleren is uiteraard mogelijk. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden: u kunt tot 15 werkdagen voorafgaand aan de training kosteloos annuleren.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Jaqueline Clemens helpt u graag verder.