0
Gebruikersbijeenkomst

Kennisbank Inzicht Sociaal Domein

1 uur
50 deelnemers
Gratis

Bent u een nieuwe gebruiker van de kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Of maakt u al langer gebruik van onze kennisbank en wilt u meer weten over de mogelijkheden en functionaliteiten? Meld u dan aan voor een van onze gratis gebruikerstrainingen.

Overzicht

Voor wie

  • (Nieuwe) gebruikers van de kennisbank Inzicht Sociaal Domein

Zo ziet de bijeenkomst eruit

De gebruikerstraining duurt ongeveer 1 uur en wordt gegeven via Teams.

We sturen u uiterlijk 2 dagen voor de training een link en zorgen voor een duidelijke instructie. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Dit gaat u leren

Onze online kennisbank bevat juridische en praktische informatie voor consulenten, klantmanagers, juristen en beleidsmedewerkers in het sociaal domein. Tijdens deze gebruikerstraining laten we alle verschillende facetten van de kennisbank zien. Uiteraard is er daarnaast ruimte om vragen te stellen over het gebruik van de kennisbank en de helpdesk.

  • Functionaliteiten en structuur van de kennisbank
  • Het zoeken van informatie (o.a. met behulp van de zoekmachine)
  • Het stellen van vragen aan de helpdesk
  • Tips en tricks voor het gebruik van de kennisbank
  • Het aan- en afmelden voor de nieuwsbrieven

Data & Locatie

Lesdag en tijd

ma 12 juni 2023
9.30 – 10.30

Locatie

Online

Lesdag en tijd

ma 10 juli 2023
9.30 -10.30

Locatie

Online

Lesdag en tijd

ma 14 augustus 2023
9.30 - 10.30

Locatie

Online

Lesdag en tijd

ma 11 september 2023
9.30 - 10.30

Locatie

Online

Lesdag en tijd

ma 9 oktober 2023
9.30 - 10.30

Locatie

Online

Lesdag en tijd

ma 13 november 2023
9.30 - 10.30

Locatie

Online

Lesdag en tijd

ma 11 december 2023
9.30 - 10.30

Locatie

Online

Trainer(s)

Bibian Ogier

Adviseur inburgering met focus op de Wet inburgering 2021.

06 82 69 03 47
Pieter-Jan de Jongh

Adviseur sociaal domein. Verantwoordelijk voor de digitale Kennisbank Inzicht Sociaal Domein.

06 83 66 97 62
Hanneke Willemsen

Juridisch adviseur Participatiewet en Kennisbank Inzicht Sociaal Domein.

06 12 28 63 58
Francis Bouwens

Redacteur voor kennisbank Inzicht Sociaal Domein.

06 83 7 00 795
Eva Labrujère

Juridisch redacteur Participatiewet

06 - 51 19 89 39
Mr. Corinne Berhitu

Juridisch adviseur schuldhulp en kennisbank Inzicht Sociaal Domein

06 12 27 73 50

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Wanneer op onze website wordt vermeld dat een training fysiek wordt gegeven, dan doen we ons uiterste best om dit mogelijk te maken. Echter, de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maken dat we soms de keuze moeten maken om de training online aan te bieden.

Onze trainers zijn uitstekend toegerust om online trainingen te verzorgen. U heeft daardoor dezelfde leeropbrengst als wanneer u een fysieke training zou volgen.

Annuleren is uiteraard mogelijk. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden: u kunt tot 15 werkdagen voorafgaand aan de training kosteloos annuleren.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Pieter-Jan de Jongh helpt u graag verder.