Training

Maatwerk en de omgekeerde organisatie

 • 1 dag
 • Offertebasis

Maatwerk wordt steeds vanzelfsprekender in de dienstverlening van het gemeentelijk sociaal domein. Zet met deze training de eerste stappen richting een ‘omgekeerde organisatie’.

Download brochure

Incompany

We denken graag met u mee over een passend aanbod.
Advies aanvragen

Overzicht

Uw resultaat:

 • Inzicht in de veranderingen die nodig zijn voor het realiseren van een ‘ omgekeerde organisatie’
 • U kunt een plan van aanpak maken voor een specifieke organisatieverandering
 • U weet wat het proces van ‘de omgekeerde organisatie’ kan versnellen (‘de ladder’) maar ook kan afremmen (‘de slang’). En hoe u hiermee omgaat
 • U bent beter voorbereid op de effecten die voortvloeien uit deze organisatieverandering

Voor wie

 • (Proces)managers
 • Strategisch adviseurs
 • Beleidsadviseurs
 • Teamleiders
 • Trainers
 • Uitvoerders
 • en iedereen die op een of andere wijze betrokken is bij een organisatieverandering gericht op het stimuleren van maatwerk.

Zo ziet de training eruit

De training wordt incompany gegeven in de vorm van een spel. U speelt en zet letterlijk en figuurlijk stappen op het speelveld op weg naar de ‘omgekeerde organisatie’. De training duurt 1 dag en wordt met een brede afvaardiging van uw organisatie gespeeld. Stimulansz begeleidt het spel met twee trainers. We combineren de theorie, vormen van samenwerken en praktische eerste stappen tot een aantrekkelijk programma dat de deelnemers van uw organisatie zeker zal aanspreken. Vooraf zal er een gesprek plaatsvinden over uw vragen, wensen, verwachtingen en mogelijkheden. Op de dag zelf zullen de adviseurs van Stimulansz in een grote ruimte het spel introduceren en begeleiden.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Gerrit van Romunde helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

U denkt vanuit het effect dat u wilt bereiken voor uw inwoners en de samenleving als geheel. Bent u hiermee al bezig, dan herkent u ongetwijfeld dat dit meer is dan een training organiseren. U krijgt te maken met processen die uw hele organisatie raken. Houdt u hiermee geen rekening, dan zijn de effecten van de gewenste verandering vaak ook snel weer verdwenen. Kortom welke uitdagingen kunt u verwachten als u stappen maakt richting omgekeerde organisatie? En waarmee moet u rekening houden? Dat is wat u ‘spelenderwijs’ leert in deze training. U profiteert hierbij van de expertise en ervaring van Stimulansz over de methodiek De Omgekeerde Toets. Dit combineren we met de actuele inzichten van gerenommeerde experts op het terrein van organisatieverandering. Zo krijgt u het beste van 2 werelden.

We nemen u via het spel mee naar onze ervaringen met het stapsgewijs realiseren van een ‘omgekeerde organisatie’ bij verschillende gemeenten. En welke vervolgstappen daarvoor nodig zijn. U neemt, samen met uw collega’s, actief deel aan het spel. Dit geeft een stimulans aan de onderlinge samenwerking doordat u gezamenlijk na- en vooruitdenkt en zo mogelijk anticipeert op datgene wat gaat komen. U krijgt veel inzichten en praktische tips die u helpen een concreet plan van aanpak te maken.

De volgende onderwerpen komen aan bod

 • Financiën
 • Gezamenlijke taal
 • Borging
 • Tijd
 • Vasthouden en loslaten
 • Burgers informeren
 • Proces monitoren
 • En tot slot wat het proces van verandering (‘de ladder’) versnelt of juist een vertragend effect heeft (‘de slang’)

Data & Locatie(s)

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Maatwerk en de omgekeerde organisatie

Incompany

Wij bieden deze training incompany aan. U krijgt de opleiding dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.