- Zelf ingebrachte casuïstiek
- Actuele jurisprudentie
- Nieuws uit het landelijk platform
- De stand van zaken met betrekking rond terugvordering, verhaal en boete
- Ontwikkelingen rond de beslagvrije voet
- Rondje gemeenten: waar is iedereen mee bezig?
- Eventuele presentaties door derden (ministerie van SZW, Inlichtingenbureau e.d.)
Terugvordering en verhaal
Maak werk van juist en efficiënt terugvorderen en adequaat incasseren, samen met collega’s van andere gemeenten. Het (regionale) platform terugvordering en verhaal is dé plek voor specialisten.
Overzicht
Uw resultaat:
- Zicht op de actuele status van wetswijzigingen en jurisprudentie
- Altijd op de hoogte van best practices
- Sparren met collega’s van andere gemeenten
- Kennis van wetten en regels die van invloed kunnen zijn op de uitvoering
Voor wie
Specialisten binnen de gemeente op het gebied van terugvordering en/of verhaal. De specialisten werken in het sociaal domein.
Zo ziet de bijeenkomst eruit
Drie keer per jaar komt een groep van circa 20 deelnemers bij elkaar om kennis te delen over terugvordering en verhaal. De groep specialisten delen nieuwe ontwikkelingen, casuïstiek en soms worden er externen uitgenodigd voor een presentatie.
In totaal zijn in de regionale platforms ‘Noord’ en ‘West’ én in het landelijk platform meer dan 100 gemeenten vertegenwoordigd.
Interesse om deel te nemen aan het regionaal platform? Neem dan contact op met Andries Terpstra op 06-13498137 of via andries.terpstra@stimulansz.nl
Regionaal Platform Noord en West
De data van de bijeenkomsten voor deze platforms worden in overleg bepaald met de deelnemers. De bijeenkomsten vinden plaats bij één van de leden op locatie of via Teams.
Landelijk Platform
Er is ook een (besloten) landelijk platform. De deelnemers uit dit platform zijn vertegenwoordigers van de G4-gemeenten, van de regionale platforms, het LBIO, UWV, SVB en een gerechtsdeurwaarderkantoor. Het landelijk platform adviseert bv. over het ontwikkelen van nieuwe producten. Zoals een (digitale) handreiking en modelteksten op het gebied van terugvordering en verhaal. Daarnaast worden ontwikkelingen nauw gevolgd en waar nodig meegedacht over (landelijk) beleid.
Programma
Trainer(s)
De bijeenkomsten worden georganiseerd door:

Adviseur kwaliteit en bedrijfsvoering met focus op de administratieve organisatie en interne controle.
Veelgestelde vragen
Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.
Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.
Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.
U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.