Training

Praktische psychologie voor de spreekkamer

 • 1 dag
 • 10 deelnemers
 • 495,-

Wilt u begrijpen waar ons gedrag vandaan komt? En weten hoe u dit toepast om inwoners te versterken en hun zelfredzaamheid duurzaam te vergroten? Kennis van praktische psychologie helpt u om inwoners beter van dienst te zijn.

Download brochure

Start van de training

Dinsdag,
15 oktober 2024
9:30 - 16:30
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:
 • U weet waar ons gedrag vandaan komt en kunt deze kennis inzetten in uw werk zonder dat het veel extra tijd kost
 • U bent in staat om instrumenten toe te passen waarmee u persoonlijke groei en zelfredzaamheid versterkt
 • U weet wat schaarste doet met mensen en heeft de instrumenten om negatieve gevolgen te beperken
 • U herkent de verschillende weerstanden en weet welke technieken u kunt toepassen om de weerstanden om te buigen

Voor wie

 
 • Klantmanagers
 • Consulenten
 • Juridisch kwaliteitsmedewerkers

Zo ziet de training eruit

De training bestaat uit één hele dag met verschillende blokken waarin theorie en oefenen aan de hand van (eigen) casuïstiek worden afgewisseld. We houden de groep klein, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen

“Als klantmanager werk en inkomen sta ik regelmatig voor uitdagende gesprekssituaties met cliënten in de spreekkamer. Denk aan situaties met cliënten met schulden, LVB- of verslavingsproblematiek. De training van Stimulansz bood mij nieuwe praktische inzichten om in mijn werk toe te passen. Alles werd in overzichtelijke blokken uitgelegd en we kregen meer dan voldoende tijd om na te denken over hoe we het geleerde in de praktijk kunnen toepassen. Als resultaat van de training sta ik nu nog bewuster stil bij waarom mensen in bepaalde situaties zo reageren als ze reageren en hoe ik hier nog beter op kan inspelen.”

Klantmanager werk en inkomen, gemeente Nunspeet
Wendy Jansen

blog card header

Vragen of advies nodig?

Silke Jones-van Alphen helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

In de training gaan we in op de basis van gedrag. Hoe heeft dit zich evolutionair ontwikkeld? Hoe spelen onze drijfveren een rol bij het gedrag dat we vertonen? Wat doet schaarste in tijd, geld, of iets anders met gedrag van mensen? En wat kunt u doen om de negatieve effecten hiervan te beperken?

Vooraf:

 • We vragen u om een eigen casus mee te nemen naar de training. Voor welk probleem zou u graag handvatten willen? Natuurlijk helpen we u bij het vinden van een geschikte casus om tijdens de training mee aan de slag te gaan.

Blok 1: Kennismaken met ons denksysteem

 • We nemen u mee terug in de tijd en laten u zien op welke manier de evolutie nog steeds invloed heeft op het gedrag dat we dagelijks vertonen. Welke drijfveren spelen hier bewust en onbewust een rol? Daarnaast gaan we in op weerstanden. Hoe herkent u deze en wat kunt u doen om weerstand om te buigen naar iets positiefs?

Blok 2: Stimuleren persoonlijke groei

 • U kunt mensen laten groeien of ze juist klein houden. In dit blok gaan we aan de slag met verschillende methodieken waarmee u mensen kunt helpen om een stapje verder te komen. Hier besteden we aandacht aan schaarste en aan de groei mindset.

Blok 3: Omgaan met weerstand

 • Waar komt weerstand vandaan? We gaan aan de slag met psychologische basisbehoeften en hoe u deze in kunt zetten om weerstand om te buigen of te voorkomen.

Data & Locatie(s)

Starten op di 15 oktober 2024, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Dinsdag, 15 oktober 2024
  09:30 – 15:30

Locatie

U bent van harte welkom bij

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Praktische psychologie voor de spreekkamer

“Als klantmanager werk en inkomen sta ik regelmatig voor uitdagende gesprekssituaties met cliënten in de spreekkamer. Denk aan situaties met cliënten met schulden, LVB- of verslavingsproblematiek. De training van Stimulansz bood mij nieuwe praktische inzichten om in mijn werk toe te passen. Alles werd in overzichtelijke blokken uitgelegd en we kregen meer dan voldoende tijd om na te denken over hoe we het geleerde in de praktijk kunnen toepassen. Als resultaat van de training sta ik nu nog bewuster stil bij waarom mensen in bepaalde situaties zo reageren als ze reageren en hoe ik hier nog beter op kan inspelen.”

Klantmanager werk en inkomen, gemeente Nunspeet
Wendy Jansen

Incompany

We bieden deze training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.