Gebruikersbijeenkomst

KiC voor nieuwe gebruikers

 • 1,5 uur
 • Gratis voor KiC-gebruikers

Bent u of kent u een nieuwe medewerker die binnenkort aan de slag gaat met Kwaliteit in Control? Na het volgen van deze online gebruikerstraining bent u helemaal klaar om te starten in KiC!

Start van de bijeenkomst

Dinsdag,
10 september 2024
10.00 - 11.30 uur
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Voor wie

De gebruikerstrainingen zijn bedoeld voor iedereen die aan de slag gaat met KiC. U kunt hierbij denken aan toetsers, kwaliteitsmedewerkers en intern controleurs, maar ook aan applicatiebeheerders of andere medewerkers die namens de gemeente werken in de applicatie. De inhoud van de gebruikerstrainingen is gebaseerd op gebruikersgroepen en bijbehorende functionaliteiten in KiC.

Zo ziet de bijeenkomst eruit

De gebruikerstrainingen zijn gericht op nieuwe medewerkers die voor het eerst aan de slag gaan met KiC. En op medewerkers die een andere rol krijgen binnen de applicatie (van controleur naar hoofdbeheerder). De bijeenkomsten zijn online en duren ongeveer anderhalf uur. Na elke gebruikerstraining is er ruimte om vragen te stellen. We organiseren de trainingen online en dat werkt als volgt: • U meldt zich aan voor een training en ontvangt een bevestiging. • Ongeveer een week voorafgaand aan de training ontvangt u een link en aanvullende informatie over de werkwijze. • Op de dag van de training opent u de link en neemt u deel.

Kosten

Deelname is gratis wanneer uw gemeente of samenwerkingsverband een abonnement heeft op één van de KiC-applicaties.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Marieke Blankendaal helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Tijdens de gebruikerstrainingen gaan we in op de verschillende menu’s in KiC.
We maken u daarbij wegwijs in de applicatie en staan stil bij diverse functionaliteiten die worden gebruikt door controleurs en hoofdbeheerders.

We beginnen met een algemeen deel. Daarna zullen we specifiek ingaan op de taken van de hoofdbeheerder.

Is dit deel niet op u van toepassing, dan kunt u na het algemene deel uitloggen.

Algemeen deel

Met o.a. aandacht zal voor de volgende onderdelen:

 • Algemene uitleg over de filosofie van KiC en gebruikte terminologie
 • Voorbereiden van controles met gebruik van massabestanden, trekken van diverse steekproeven of handmatig toevoegen van posten.
 • Uitvoeren van controles en overzicht van de werkvoorraad.
 • Inzien van resultaten en creëren van uw eigen resultatendashboard.

Specifiek deel voor hoofdbeheerders

Met o.a. aandacht zal voor de volgende onderdelen:

 • Inrichten van diverse controles en normensets.
 • Configureren van uw eigen onderzoeksinstellingen en -frequentie(s).
 • Beheer van gebruikers, afdelingen en rechten

Data & Locatie(s)

Starten op di 10 september 2024, online

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Dinsdag, 10 september 2024
  10:00 – 11:30

Locatie

Online

Starten op di 15 oktober 2024, online

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Dinsdag, 15 oktober 2024
  10:00 – 11:00

Locatie

Online

Starten op di 26 november 2024, online

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Dinsdag, 26 november 2024
  10:00 – 11:30

Locatie

Online

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van KiC voor nieuwe gebruikers

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.