WerkloonT werpt zijn vruchten af voor Rijswijk

De applicatie WerkloonT helpt gemeenten om inwoners met een uitkering te laten zien dat werk loont.

Joke van het WSP geeft aan dat zij blij is met de applicatie WerkloonT: “Het geeft inzicht in de financiële gevolgen. De applicatie is cijfermatig goed en nauwkeurig. Het helpt onze afdeling een stukje verder want de drempel is wat meer verlaagd waardoor werkzoekenden meer gemotiveerd raken om de stap te zetten. Ook als de situatie minder goed uitpakt, kunnen we dit op tijd zien, en inzetten op bijvoorbeeld de minimaregelingen.

Laatst hielp ik een mevrouw die aan een baan is geholpen voor 24 uur per week, zij maakte zich zorgen over haar toeslagen en regelingen. Samen met haar heb ik WerkloonT ingevuld en meteen het verschil kunnen laten zien bij het hebben van een uitkering en werken. Die mevrouw was blij dat ze met kleine stapjes vooruit gaat. Ik heb vervolgens samen met inkomen de case afgehandeld. Het leukste vond ik, behalve dat deze mevrouw ook weer heel blij is dat zij weer aan de slag is, dat ze toch zag dat er niet overal gekort wordt en zij dus met meer vertrouwen aan het werk is gegaan.”

Ontdek de voordelen van WerkloonT

Denkt u dat WerkloonT een waardevolle bijdrage kan leveren aan uw dienstverlening? Neem dan contact op  met onze adviseur John Nuijten. Hij informeert  u graag over de mogelijkheden voor uw gemeente.

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Karin van Nuland helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

“Armoedebeleid door de jaren heen: we weten allang wat werkt”

Leven in armoede is hard werken, en armoedebestrijding is complex. Als je weet hoe dit zich door de jaren heeft ontwikkeld, kan je dat helpen in de ondersteuning van inwoners, stelt Wilma Kuiper. “Het is allang duidelijk wat werkt en niet werkt.”

Eén loket voor elke vraag: van het ‘wie’ naar het ‘hoe’

Ik loop al sinds 2004 mee in het sociaal domein. Het is de kunst om dan professioneel nieuwsgierig te blijven en met een open blik te kijken naar hoe we dingen doen zonder die als vanzelfsprekend te beschouwen. Juist door anders te kijken ontstaat ruimte voor verwondering en verwondering geeft ruimte voor verbetering. Een van die zaken waar ik me over verwonder is de vraag ‘wie moet iets oplossen’.

Kan een inburgeraar na 1,5 jaar nog van leerroute wisselen?

Gemeenten krijgen regelmatig te maken met inburgeraars voor wie de gekozen leerroute toch niet passend blijkt. Wat als die mismatch pas na 1,5 jaar aan het licht komt? In deze blog laten Renée van der Burg en mr. Petra Gerritsen zien welke ruimte gemeenten hebben om alsnog te schakelen.