Fraude voorkomen in Jeugdwet en Wmo 2015 met handhaving en kwaliteitscontrole

hero afbeelding Fraude voorkomen in Jeugdwet en Wmo 2015 met handhaving en kwaliteitscontrole
24 februari 2023

Door Redactie

Stimulansz-adviseur Paul Norp nam de bezoekers tijdens het eerste deel van de bijeenkomst mee in de vraag hoe je met handhaving en kwaliteitscontrole fraude binnen de Jeugdwet en Wmo 2015 kan voorkomen. Er werd onder andere ingegaan op risicofactoren, de vraag wat handhaving eigenlijk is en hoe fraude mogelijk kan worden voorkomen.

Handhaving en kwaliteitscontrole in de praktijk organiseren

In het tweede deel van de themabijeenkomst werd de slag gemaakt van inhoudelijke expertise van Paul naar concreet gebruik van deze kennis in de applicatie Kwaliteit in Control. KiC-productmanager Maarten Simons peilde bij de aanwezige gemeenten de behoefte qua kwaliteitskaders en normensets. Dit varieerde van normen voor advisering vanuit de sociale teams, een beleidschecklist voor handhaving, heronderzoek en inrichting van een fraude infrastructuur tot aan een screening en evaluatie van aanbieders van Wmo. Tevens introduceerde Maarten de KiC-module voor sociale wijkteams.

Geïnteresseerd?

Al met al was het een goedbezochte bijeenkomst over de zeer actuele thematiek rondom Jeugd en Wmo. Heeft u interesse in de besproken thematiek of wilt u meer weten over de applicatie Kwaliteit in Control? Neem dan contact op met Maarten Simons.

Anderen bekeken ook