Stimulansz top bar
Kennis & advies over werk en inkomen, welzijn en gezondheid
Onderdelen
U bent hier: Home / Nieuws / Beschikbaar: trainingspakket voor de aanpak van schulden bij mensen met een licht verstandelijke beperking

Beschikbaar: trainingspakket voor de aanpak van schulden bij mensen met een licht verstandelijke beperking

spaarvarken met formulieren
Stimulansz en MEE NL hebben samen een nieuw trainingsaanbod ontwikkeld voor professionals gericht op mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) én schulden. Het trainingsaanbod is getest bij vijf gemeentelijke organisaties en is vanaf nu landelijk beschikbaar voor alle gemeentelijke organisaties die werken met mensen met een LVB en financiële problemen.

Tijdens de training krijgen professionals handvatten om de hulpverlening beter aan te laten sluiten op de behoeften en mogelijkheden van mensen met een LVB. Zo leren ze wat een LVB is, hoe ze signalen van een LVB kunnen herkennen en hoe ze het beste kunnen communiceren met mensen met een LVB. Verder wordt er uitgebreid ingegaan op de vaardigheden die mensen nodig hebben om hun financiën (zelfstandig) te regelen en de invloed van een LVB op het financiële gedrag van mensen. 

De trainingen zijn bedoeld voor professionals in de uitvoering, zoals medewerkers van sociale wijkteams, klantmanagers en schuldhulpverleners, en voor beleidsmedewerkers. In afzonderlijke trainingen krijgen de ze de benodigde kennis en handvatten aangereikt die in een gezamenlijke terugkomdag wordt besproken aan de hand van eigen casussen uit de praktijk. Hierdoor ontstaat een synergie die leidt tot betere inzichten en draagvlak binnen de gehele organisatie. Hiermee wordt een brug geslagen tussen praktijk en beleid en wordt de basis gelegd voor een betere hulpverlening.

Voor de eerste 22 organisaties die het trainingspakket aanschaffen, geldt een korting. Deze korting wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees meer over de trainingsaanpak of neem contact op met Pieter-Jan de Jongh (zie kader).

Informatie


Pieter-Jan de Jongh
Adviseur
Telefoon: 06 83 66 97 62
Pieter-jan.dejongh@stimulansz.nl

Video’s voor mensen met een LVB én schulden


In deze video’s wordt schuldhulpverlening op een laagdrempelige en juridisch correcte manier uitgelegd. De video’s zijn geschikt voor gebruik door gemeentelijke-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties. Bekijk de video’s.

Samenwerkingspartners