Actualiteiten

Naleving en privacy

 • 2 dagdelen
 • 20 deelnemers
 • 475,- *

Deze bijeenkomst actualiteiten Naleving is speciaal voor handhavers in het sociaal domein die voldoende bagage willen hebben voor hun werk. Tijdens deze bijeenkomst praten we u bij over de laatste ontwikkelingen en achtergronden op gebied van naleving.

Download brochure

Start van de bijeenkmst

Donderdag,
16 november 2023
9.30 -16.30 uur
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U heeft genoeg inspiratie voor een andere manier van handhaven
 • U bent op de hoogte van de nieuwste jurisprudentie

Voor wie

Voor personen die zich in het gemeentelijk sociaal domein bezighouden met naleving, zoals:
 • Sociaal-rechercheurs
 • Toezichthouders
 • Beleids- en kwaliteitsmedewerkers
 • Juridisch adviseurs

Zo ziet de bijeenkomst eruit

U wordt in 1 dag bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en achtergronden op het gebied van naleving. Deelname aan een dagbijeenkomst kost € 475,-* Abonnees van  de module Naleving uit onze juridische kennisbank De Actualiteiten naleving sociaal domein kunnen één deelnemer met korting aan een bijeenkomst deel laten nemen. De eerste persoon betaalt dan € 250,-. Elke volgende deelnemer betaalt de reguliere prijs voor de dagbijeenkomsten.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen

Deze training heeft nog geen reviews

blog card header

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Naleving en privacy hebben een nauwe inhoudelijke relatie met elkaar. Handhaving gaat over het vergaren van informatie. Dat raakt de privacy van personen. Daarom is het belangrijk dat u bij onderzoeken rekening houdt met privacy. En dat u weet waar de grenzen en mogelijkheden liggen. Dat kan onnodig werk en teleurstellingen voorkomen.

De afgelopen tijd is er nogal wat gebeurd op dit terrein. Het is daarom goed om bijgepraat te worden tijdens deze actualiteitendag door specialisten van de kennisbank Inzicht Sociaal Domein.

Programma

Op de actualiteitendag komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • specifieke handhavingsjurisprudentie (P-wet, Wmo en Jeugdwet), algemeen bestuursrechtelijke jurisprudentie en het belang ervan voor de praktijk.
 • nieuwe en voorgenomen wetgeving
 • praktijkontwikkelingen bij gemeenten
 • beleidsvoornemens
 • praktische tips en aandachtspunten

Data & Locatie(s)

Starten op 16 november, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen en tijden

 • Donderdag, 16 november 2023
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij

Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Naleving en privacy

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.