Actualiteiten

Wmo 2015

 • 1 dag
 • 20 deelnemers
 • 495,-

Wilt u op de hoogte blijven van recente en komende ontwikkelingen in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Met de Actualiteiten Wmo krijgt u meer inzicht in lastige uitvoeringsvragen over de Wmo.

Download brochure

Start van de training

Donderdag,
14 november 2024
9.30 -16.30 uur
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • Inzicht in hoe u de Wmo moet uitleggen en uitvoeren
 • U bent op de hoogte van recente jurisprudentie en ontwikkelingen op het gebied van de Wmo
 • U weet wat er voor het komende jaar op de politieke agenda staat als het gaat om de Wmo-wetgeving
 • U kent diverse ‘best practices’ over de uitvoering van de Wmo van mededeelnemers

Voor wie

 • Wmo-consulenten
 • Juridisch medewerkers
 • Beleidsmedewerkers Wmo
 • Anderen die bij de Wmo-uitvoering betrokken zijn

Zo ziet de bijeenkomst eruit

Deze bijeenkomst biedt u de mogelijkheid om in één dag uw Wmo-kennis op te frissen. Leidraad hierbij is het uitvoeringsproces: van melding, beslissing en heronderzoek tot (handhavings-) maatregelen als herziening en terugvordering. Uiteraard met bespreking van relevante jurisprudentie en met veel praktische tips over lastige kwesties. Zoals de verhouding tussen Wmo en Wlz, voorliggende en algemeen gebruikelijke voorzieningen en herziening en terugvordering. Ook praten we u bij over recente en komende ontwikkelingen in de Wmo. Heeft u als deelnemer zelf onderwerpen ter bespreking? Dan kunt u dat melden via academie@stimulansz.nl. Deelname aan een dagbijeenkomst kost € 475,-* Abonnees van Inzicht Wmo kunnen één deelnemer met korting aan een bijeenkomst deel laten nemen. De eerste persoon betaalt dan € 250,-. Elke volgende deelnemer betaalt de reguliere prijs voor de dagbijeenkomsten.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Gemeenten worstelen met verschillende vragen rond de uitvoering van de Wmo.
Zoals: welke situaties vallen er onder de Wet langdurige zorg (Wlz) en welke onder de Wmo 2015? In welk geval kunt u spreken van ‘gebruikelijke hulp’ en hoe moet dat worden vastgesteld? Welke onderwerpen moeten er in een verordening worden geregeld en waarom? Welke nieuwe jurisprudentie is van belang voor de uitvoering ? Wat voor nieuwe wetgeving staat er op stapel?

Deze en andere onderwerpen komen aan bod op de Actualiteitenbijeenkomsten Wmo. Zo bent u altijd op de hoogte.

Data & Locatie(s)

Starten op do 14 november 2024, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Donderdag, 14 november 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Starten op do 21 november 2024, Akersloot

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen en tijden

 • Donderdag, 21 november 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Van der Valk Akersloot
Geesterweg 1A
1921 NV Akersloot

Starten op do 28 november 2023, Norg

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen en tijden

 • Donderdag, 28 november 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

De Brinkhof
Brink 1
9331 AA Norg

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Wmo 2015

Incompany

Wij bieden deze bijeenkomst ook incompany aan. U krijgt de bijeenkomst dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.