Training

Afbakening Jeugdwet, Wmo 2015 en andere relevante wetgeving

 • 1 dag
 • 12 deelnemers
 • 495,-

Wanneer een jeugdige zorg of ondersteuning nodig heeft is het voor medewerkers van gemeenten en professionals in de praktijk vaak niet makkelijk om te bepalen of dit onder de Jeugdwet, Wmo 2015 of een andere wet valt. Deze training gaat in op de verhouding tussen de Jeugdwet, Wmo 2015 en andere wetten zoals de Wet langdurige zorg, Zorgverzekeringswet en onderwijswetgeving. Tijdens de training wordt ook aandacht besteed aan de overgang naar 18 jaar.

Download brochure

Start van de training

Dinsdag,
16 april 2024
9:30 -16:30
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U heeft kennis over de achtergrond van en de verhouding tussen de Jeugdwet, Wmo 2015 en andere relevante wetgeving zoals de Wet langdurige zorg en de Zorgverzekeringswet
 • U kunt bepalen op welke wetgeving een jeugdige en/of zijn ouders aanspraak kunnen maken wanneer zij zorg of ondersteuning nodig hebben
 • U kent het onderscheid en de grijze gebieden tussen jeugdhulp in de Jeugdwet en hulp en ondersteuning op basis van de onderwijswetgeving en kunt dit toepassen in de praktijk
 • U kunt bepalen op grond van welke wetgeving de jeugdige een recht heeft op zorg bij de overgang naar 18 jaar

Voor wie

 • Wijkteammedewerkers
 • Consulenten
 • Kwaliteitsmedewerkers
 • Beleidsmedewerkers
 • Teamleiders Jeugd
 • Juristen

Zo ziet de training eruit

Het is een training van één dag. Tijdens de training is er ook aandacht voor de door u ingebrachte casuïstiek.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Deze training is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. U ontvangt 6 accreditatiepunten wanneer u deze training afrondt.

SKJ

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Tijdens deze training leert u wat de verhouding is tussen de Jeugdwet, Wmo 2015, Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg, zodat u dit kunt toepassen in de praktijk. Ook wordt aandacht besteed aan de verhouding tussen de Jeugdwet en onderwijswetgeving.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van casuïstiek. De mogelijkheid bestaat om eigen casuïstiek in te brengen. Na de training kunt u in eigen casuïstiek beoordelen op grond van welke wetgeving een jeugdige en zijn ouders recht op zorg of ondersteuning hebben. En ook wanneer een combinatie van de verschillende wetten mogelijk is.

We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Achtergrond en uitgangspunten van de Jeugdwet en Wmo 2015
 • Afbakening Jeugdwet en Wmo 2015
 • Afbakening Jeugdwet en Wmo 2015 met de Wlz en Zvw
 • Afbakening Jeugdwet en onderwijswetgeving
 • Recht op zorg en ondersteuning bij de overgang naar 18 jaar

Data & Locatie(s)

Starten op di 16 april 2024

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen en tijden

 • Dinsdag, 16 april 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Aristo Utrecht Lunetten
Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Afbakening Jeugdwet, Wmo 2015 en andere relevante wetgeving

Incompany

Wij bieden deze training ook Incompany aan. U krijgt de opleiding dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met osn op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.