Training

Beschermd wonen in de Wmo 2015: van onderzoek tot indicatie

 • 1 dag
 • 15 deelnemers
 • Offertebasis

Wilt u een goed onderbouwd besluit leveren, waar een cliënt iets aan heeft? Dan is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek uit te voeren bij vragen over beschermd wonen. Tijdens deze praktijkgerichte training gaan we in op het hele proces: van onderzoek tot indicatie.

Download brochure

Incompany

We denken graag met u mee over een passend aanbod.
Aanmelden

Overzicht

Uw resultaat:

 • U bent op de hoogte van de juridische achtergrond over beschermd wonen en van de actuele jurisprudentie
 • U weet de juiste doelen te formuleren
 • U weet wat u moet onderzoeken om tot een goede onderbouwing te komen
 • U kunt deze doelen vertalen naar een indicatie voor beschermd wonen

Voor wie

Deze training is voor iedereen die in de dagelijkse praktijk met de Wmo werkt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Beleidsmakers Wmo
 • Kwaliteitmedewerkers
 • Wmo-consulenten
 • Wijkteammedewerkers

Zo ziet de training eruit

De training Beschermd wonen in de Wmo 2015 is een praktische training van één dag. We bespreken casussen waarbij we uitgaan van uw eigen werkproces en gaan aan de slag met de indicatiestelling.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen

Deze training heeft nog geen reviews

blog card header

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Indiceren van beschermd wonen

Op dit moment komen de vragen rondom het indiceren van beschermd wonen binnen bij de centrumgemeenten. Sinds januari 2022 zal iedere gemeente de keuze moeten maken of zij de indicatie zelf gaat stellen of dat ze het overlaat aan de centrumgemeente. Als de gemeente de regie in eigen hand neemt over de indicering en daarmee over de grote budgetten die gemoeid zijn met beschermd wonen, zal er meer kennis over dit onderwerp moeten komen. Want om welke doelgroep gaat het eigenlijk? Wat is beschermd wonen precies? Hoe stelt u als gemeente een gedegen en goed onderbouwde indicatie? Op deze vragen en meer krijgt u antwoord tijdens de training ‘Beschermd wonen in de Wmo 2015’.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De juridische achtergronden van beschermd wonen
 • De actuele jurisprudentie op het terrein van beschermd wonen
 • Wat is de doelgroep?
 • Wat houdt beschermd wonen in?
 • Wat is zorgvuldig onderzoek?
 • Stappenplan Centrale Raad van Beroep
 • Het medisch advies
 • Indicatiestelling beschermd wonen
 • Het pgb en beschermd wonen
 • Stellen van doelen in samenwerking met de cliënt

Data & Locatie(s)

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Beschermd wonen in de Wmo 2015: van onderzoek tot indicatie

Incompany

Wij bieden deze training incompany aan. U krijgt de training op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.