Workshop
1,5 uur
20 deelnemers
Workshop
125,-

Resultaten

  • U bent zich bewust van veel voorkomende valkuilen bij het observeren en analyseren van een situatie.
  • U kunt aan de hand van een stappenplan nauwkeurig en objectief rapporteren wat de situatie is.
  • U weet hoe u vanuit die objectieve analyse de stap maakt naar de meest passende oplossing.
  • Door een goede analyse levert u een efficiëntere dienstverlening en bespaart u kosten.

Heeft u de training ‘De Omgekeerde Toets’ gevolgd en wilt u uw kennis opfrissen en verdiepen? Volg dan deze speelse en verrassende inspiratiesessie, waarbij kunst een rol speelt. Aan de hand van kunstwerken leren we u om situaties beter te analyseren zodat u zeker weet dat u het juiste gewenste effect vaststelt. Na deze sessie bent u nóg beter toegerust om stap 1 (het effect) van De Omgekeerde Toets goed toe te passen.

Verdieping en inspiratie

Het vaststellen van het gewenste effect is nog niet zo makkelijk. En als we geen goed beeld hebben van de situatie, dan is het nog lastiger. In Amerika is de methodiek ‘de kunst van het observeren’ ontwikkeld die een brede groep professionals, waaronder artsen en FBI-agenten ondersteunt om beter te leren observeren en analyseren aan de hand van kunst. Stimulansz heeft deze inspiratiesessie ontwikkeld op basis van deze methode, waarmee u op een speelse en actieve manier oefent met observeren, analyseren en rapporteren van de situatie. Dat doen we aan de hand van kunstwerken!

Waarom deze sessie?

U kunt direct de meest passende oplossing inzetten door aan het begin van het proces een goede analyse te maken van de situatie. Dat scheelt tijd, geld en veel frustratie. Bovendien oefent u met het op de juiste manier rapporteren over de situatie. Heel prettig als een collega het dossier overneemt, als de inwoner zijn dossier opvraagt of als er een bezwaar is ingediend. Juist dan is het belangrijk dat de juiste informatie niet alleen in het hoofd zit van de professional die contact heeft met de inwoner, maar dat het ook correct en helder op papier staat.

Voor wie?

De inspiratiesessie is voor iedereen die getraind is in en werkt met De Omgekeerde Toets. Het is relevant voor elke professional die regelmatig contact heeft met de inwoner, dat wil zeggen de consulenten, klantmanagers, schuldhulpverleners op het terrein van Wmo, Jeugd, Schuldhulp, Inburgering, Werk en Inkomen. Ook voor beleidsmedewerkers kan het interessant zijn om te oefenen met nauwkeurig kijken.

Programma

  • We leren het verschil tussen kijken en observeren en trainen onze hersenen in het observeren door te oefenen op kunstwerken.
  • We gaan in op het belang van nauwkeurig observeren, analyseren en rapporteren.
  • We bespreken drie veel voorkomende valkuilen en oefenen daarmee.

Praktische informatie

Data
We bieden deze workshop aan op donderdag 27 mei 2021 van 10:30 – 12:00 uur.

Locatie
De inspiratiesessie vindt online plaats.

Docenten
Deze workshop wordt verzorgd door Silke van Alphen en Evelien Meester.
Silke is opleidingsadviseur en heeft als trainer veel ervaring op het gebied van gedragsverandering.
Evelien is het brein achter de omgekeerde toets en vurig pleitbezorgster van kennis van de gedragspsychologie voor het maken van effectief beleid.

Incompany

U kunt deze sessie ook incompany afnemen. Meer weten? Neem dan even contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Contactpersoon

Silke van Alphen

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in gedrag en gesprekstechniek.

Mr. Evelien Meester

Teammanager Innovatie en Strategie. ‘Omdenker’ van het sociaal domein.