Webinar

Beter analyseren door te kijken naar kunst

 • 1,5 uur
 • Offertebasis

Heeft u de training ‘De Omgekeerde Toets’ gevolgd en wilt u uw kennis opfrissen en verdiepen? Volg dan deze verrassende inspiratiesessie. U traint uw hersenen om beter te analyseren door te oefenen met kunst. Daarna maakt u de stap naar de best passende oplossing.

Download brochure

Incompany

We denken graag met u mee over een passend aanbod.
Advies aanvragen

Overzicht

Uw resultaat:

 • U bent zich bewust van veel voorkomende valkuilen bij het observeren en analyseren van een situatie
 • U rapporteert nauwkeurig en objectief wat de situatie is met behulp van een stappenplan
 • U weet hoe u vanuit een objectieve analyse de stap maakt naar de best passende oplossing
 • Door een goede analyse levert u efficiëntere dienstverlening en bespaart u kosten

Voor wie

 • Consulenten
 • Klantmanagers
 • Beleidsmedewerkers

Zo ziet de training eruit

De workshop Beter analyseren door te kijken naar kunst is een online sessie van anderhalf uur. Tijdens de sessie wordt theorie afgewisseld met praktische oefeningen. De workshop is bedoeld om uw kennis over De Omgekeerde Toets op te frissen. Dat doen we net even anders dan anders, namelijk met behulp van kunstwerken.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Gerrit van Romunde helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

U leert om situaties beter te analyseren zodat u zeker weet dat u het juiste gewenste effect vaststelt. Dat doen we op speelse wijze, namelijk met behulp van kunst. Na deze sessie kunt u stap 1 (het effect) van De Omgekeerde Toets nóg beter toepassen.

Verdieping en inspiratie

Het vaststellen van het gewenste effect is nog niet zo makkelijk. En als we geen goed beeld hebben van de situatie, dan is het nog lastiger. In Amerika is de methodiek ‘de kunst van het observeren’ ontwikkeld die een brede groep professionals, waaronder artsen en FBI-agenten ondersteunt om beter te leren observeren en analyseren aan de hand van kunst.

Stimulansz heeft deze workshop ontwikkeld op basis van deze methode, waarmee u op een speelse en actieve manier oefent met observeren, analyseren en rapporteren van de situatie.

Waarom deze sessie?

U kunt direct de best passende oplossing inzetten als u aan het begin van het proces een goede analyse van de situatie maakt. We laten u zien hoe. Dat scheelt tijd, geld en veel frustratie. Ook oefent u tijdens deze workshop met op de juiste manier rapporteren over de situatie. Heel prettig als een collega het dossier overneemt, als de inwoner zijn dossier opvraagt of als er een bezwaar is ingediend. Juíst dan is het belangrijk dat de benodigde informatie niet alleen in het hoofd zit van de professional die contact heeft met de inwoner, maar dat het ook correct en helder op papier staat.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Het verschil tussen kijken en observeren door te oefenen met kunstwerken
 • Het belang van nauwkeurig observeren, analyseren en rapporteren
 • Drie veel voorkomende valkuilen bij analyseren

Data & Locatie(s)

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Beter analyseren door te kijken naar kunst

Incompany

We bieden de workshop Beter analyseren door te kijken naar kunst ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.