Training

Verdieping in de Jeugdwet

 • 1 dag
 • 15 deelnemers
 • 495,-

Heeft u basiskennis van de Jeugdwet, maar wilt u meer verdieping hierin? Tijdens de training Verdieping in de Jeugdwet krijgt u deze kennis aan de hand van wet- en regelgeving, actuele  jurisprudentie en door middel van het oefenen met casuïstiek aangereikt.

Download brochure

Nieuwe datum volgt

We bieden deze training ook incompany aan
Advies aanvragen

Overzicht

Uw resultaat:

 • U kent de vormen van jeugdhulp, maar ook de afbakening tussen de Jeugdwet en andere wetten
 • U kunt het onderzoek naar de benodigde jeugdhulp aan de hand van het stappenplan van de Centrale Raad van Beroep uitvoeren
 • U heeft kennis van het nemen van besluiten, heronderzoek, herziening/intrekking en het persoonsgebonden budget

voor wie

 • Wijkteammedewerkers
 • Consulenten
 • Kwaliteitsmedewerkers
 • Beleidsmedewerkers
 • Teamleiders Jeugd
 • Juristen
De training is geschikt voor medewerkers van gemeenten en professionals in de praktijk die basiskennis van de Jeugdwet en de Algemene wet bestuursrecht hebben.

Zo ziet de training eruit

In één dag krijgt u een verdiepende training over de Jeugdwet, waarbij ook aandacht wordt besteed aan aanpalende wetgeving. Tijdens de training is er aandacht voor de door u ingebrachte casuïstiek.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Deze training is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. U ontvangt 6 accreditatiepunten wanneer u deze training afrondt.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Tijdens de training krijgt u verdiepende kennis over de Jeugdwet, waarbij onder meer in wordt gegaan op vormen van jeugdhulp, de afbakening tussen de Jeugdwet en andere wetten, het doen  van onderzoek om vast te stellen of jeugdhulp nodig is, het nemen van een besluiten, maar ook heronderzoek en herziening/intrekking van het persoonsgebonden budget. Ook krijgt u een verdieping in de Algemene wet bestuursrecht.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van casuïstiek. De mogelijkheid bestaat om eigen casuïstiek in te brengen. Na de training heeft u verdiepende kennis over de Jeugdwet en de Algemene wet bestuursrecht en kunt u dit toepassen in de praktijk.

Deze onderwerpen komen aan bod

 • Vormen van jeugdhulp en vervoer in de Jeugdwet
 • De afbakening met andere relevante wetten en de overgang van 18- naar 18+
 • De uitvoering van het stappenplan van de Centrale Raad van Beroep in de praktijk
 • De eigen kracht van jeugdigen, ouders en het sociale netwerk en gebruikelijke hulp
 • Het nemen van een besluit, de inhoud van een beschikking, heronderzoek en herziening/intrekking
 • Verdieping in de Algemene wet bestuursrecht
 • Het persoonsgebonden budget in de Jeugdwet
 • Privacy en gegevensverwerking

Data & Locatie(s)

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Verdieping in de Jeugdwet

Incompany

Wij bieden deze training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.