Training

Vervoersvoorzieningen indiceren in de Wmo 2015

 • 2 dagen
 • 12 deelnemers
 • 960,-

Een inwoner meldt zich bij de gemeente vanwege een vervoersprobleem. Aan u de taak om zorgvuldig onderzoek te doen naar dit probleem. Maar hoe pakt u dat aan? En welke vervoersvoorzieningen zijn er beschikbaar en passend? Tijdens deze tweedaagse training nemen we u mee in het hele proces: van melding tot besluit.

Start van de bijeenkomst

Maandag,
11 november 2024
9.30 - 16.30 uur
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat: 

 • U weet wat zorgvuldig onderzoek zoals de Wmo 2015 dat voorschrijft inhoudt 
 • U kent de stappen van de Centrale Raad van Beroep en kunt deze toepassen op het onderzoek naar vervoersproblemen 
 • U kent de verschillende vervoersvoorzieningen en u weet hoe u ze kunt indiceren 

Voor wie

 • Wmo-consulenten 
 • Kwaliteitsmedewerkers 

Zo ziet de bijeenkomst eruit

Het is een tweedaagse training waarbij we uitgebreid ingaan op het proces van melding tot besluit. Daarnaast oefenen we aan de hand van casuïstiek met de theorie, zodat u het geleerde na de training meteen kunt toepassen. Ook komt er een leverancier van vervoersvoorzieningen langs, zodat u de voorzieningen zelf uit kunt proberen. 

blog card header

Vragen of advies nodig?

Leonie Ramaker helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Zorgvuldig onderzoek doen bij vervoersproblemen is belangrijk. U moet namelijk eerst een goed beeld hebben van wat er aan de hand is met de inwoner. En welke problemen of beperkingen de inwoner ervaart. Daarna gaat u onderzoeken wat een passende oplossingen kan zijn. Soms zijn er oplossingen uit de eigen kracht van de inwoner mogelijk, vanuit algemene voorzieningen of vanuit het voorliggende veld. Maar soms vragen de vervoersproblemen en de situatie van de inwoner om een oplossing vanuit de Wmo 2015 in de vorm van een vervoersvoorziening.   

Daarnaast zijn er veel verschillende soorten vervoersproblemen en daarbij horen weer diverse passende maatwerkoplossingen. De Wmo 2015 kent geen definitie over vervoersvoorzieningen. In beginsel kan dus elke denkbare voorziening die vervoer mogelijk maakt worden verstrekt als deze noodzakelijk is voor zelfredzaamheid en participatie.  

Het indiceren van vervoersvoorzieningen vraagt dus om inzicht in de Wmo 2015 en kennis van de verschillende voorzieningen en hoe u deze kunt indiceren. 

Dag 1

De volgende onderwerpen komen aanbod: 

 • Bedoeling Wmo 2015 in relatie tot vervoer en doelgroep 
 • Artikel 2.3.2 Wmo 2015
 • Zorgvuldig onderzoek doen en het stappenplan van de CRvB
 • Afbakening met relevante wet- en regelgeving (Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg, UWV, Valys) 
 • Maatwerkvoorzieningen vervoer Wmo 2015 
 • PGB bij vervoersvoorzieningen 

De volgende onderwerpen komen aanbod: 

 • Leverancier: kennismaken met verschillende vervoersvoorzieningen 
 • Indiceren van vervoersvoorzieningen (Scootmobiel, driewielfiets, regiotaxi, aanpassingen auto, aankoppelunit handbike, etc.) 
 • Gecombineerde vervoersvoorzieningen 
 • Casuïstiek 
 • Jurisprudentie  

Data & Locatie(s)

Starten op maandag 11 november 2024, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Maandag, 11 november 2024
  09:00 – 16:30
 • Maandag, 25 november 2024
  09:30 – 00:00

Locatie

U bent welkom bij

Aristo Lunetten
Brennerbaan 150
Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Vervoersvoorzieningen indiceren in de Wmo 2015

Incompany

We bieden deze training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.