Training

Woonvoorzieningen indiceren in de Wmo 2015

 • 2 dagen
 • 15 deelnemers
 • 960,-

Cliënten kunnen verschillende woonproblemen ervaren. Bijvoorbeeld bij het betreden van hun huis of bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten als douchen of koken. Voor deze problemen zijn er weer diverse (maatwerk) oplossingen mogelijk. Als Wmo-consulent is het daarom belangrijk dat u zorgvuldig onderzoek doet naar deze woonproblemen. En dat u kennis heeft van de verschillende woonvoorzieningen en hoe u deze kunt indiceren.

Download brochure

Start van de bijeenkomst

Maandag,
16 september 2024
9.30 - 16.30
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U kunt zorgvuldig onderzoek doen zoals de Wmo 2015 dat voorschrijft
 • U kent het stappenplan van de Centrale Raad van Beroep
 • U weet hoe u een ergonomische analyse van de woonproblemen maakt
 • U kent de verschillende woonvoorzieningen en u weet hoe u ze moet indiceren
 • U kunt een globaal programma van eisen opstellen

Voor wie

Wmo-consulenten

Zo ziet de training eruit?

Het is een 2-daagse training waarbij we alle aspecten van niet-bouwkundige woonvoorzieningen behandelen. Ook gaan we veel oefenen met leerstof die we behandelen. Zo komt er een leverancier van hulpmiddelen langs, zodat we voorzieningen zelf kunnen uitproberen.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Als een inwoner een melding doet bij de gemeente omdat hij of zij woonproblemen ervaart, gaat u als Wmo-consulent aan de slag. U moet een onderzoek doen naar deze woonproblemen. Wat is er aan de hand met de inwoner? Wat ervaart hij/zij voor problemen en wat is er aan oplossingen mogelijk? Soms zijn er oplossingen uit de eigen kracht van de cliënt mogelijk of vanuit het voorliggende veld. Maar soms vragen de woonproblemen en de situatie van de cliënt om een oplossing vanuit de Wmo 2015 in de vorm van een woonvoorziening. Voor dit traject heeft u uitgebreide kennis van de wet en het proces nodig. Daarnaast heeft u kennis nodig van de verschillende woonvoorzieningen.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Artikel 2.3.2 Wmo 2015
 • Het stappenplan van de CRvB
 • Ergonomische analyse
 • Indiceren van woonvoorzieningen voor bereikbaarheid: straatwerk ophogen, etc.
 • Indiceren van woonvoorzieningen voor toegankelijkheid: hellingbanen, etc.
 • Indiceren van woonvoorzieningen voor doorgankelijkheid: drempelhulpen, trapleuningen, trapliften, etc.
 • Indiceren van woonvoorzieningen voor bruikbaarheid sanitaire woonvoorzieningen zoals douchestoelen, toiletstoelen. Toiletbeugels, tilliften etc.
 • Verhuizen als oplossing voor woonproblemen afwegen
 • Casuïstiek
 • Algemeen gebruikelijke woonvoorzieningen en jurisprudentie
 • Voorzienbaarheid woonproblemen en jurisprudentie
 • Maken van een programma van eisen
 • Beoordelen van offertes
 • Oefenen met antropometrie: meten van mensen
 • Oefenen met voorzieningen: er is een leverancier van hulpmiddelen aanwezig op dag 2 en met deze leverancier gaan we voorzieningen uitproberen

Data & Locatie(s)

Starten op ma 16 september 2024, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen en tijden

 • Maandag, 16 september 2024
  09:30 – 16:30
 • Maandag, 23 september 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Woonvoorzieningen indiceren in de Wmo 2015

Incompany

We bieden deze training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.