Webinar

Rolstoelen indiceren in de Wmo 2015

 • 3 uur
 • 30 deelnemers
 • 125

Een inwoner meldt zich met problemen bij lopen. Hij of zij denkt aan een rolstoel als passende oplossing. Maar is dat ook de beste oplossing? Aan de gemeente de taak om de hulpvraag van de inwoner zorgvuldig te onderzoeken. Om zo tot passende oplossing te komen. Dat kan per inwoner verschillen. De Wmo 2015 draait immers om maatwerk. In dit webinar van 3 uur onderzoeken we aan de hand van het stappenplan van de Centrale Raad van Beroep de vraag van de inwoner en leggen we deze langs een juridische en praktische lat. Een webinar gegeven door een Wmo-jurist en een Wmo- indicatiesteller.

Start van de training

Maandag,
30 september 2024
9:30 - 12:30
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat

Na dit webinar heeft u een aantal zaken scherp en op orde:

 • Stappenplan Centrale Raad van Beroep (CRvB) toegepast op rolstoelen.
 • De doelgroep van de Wmo en het doel van de rolstoel.
 • De hulpvraag, de eigen kracht inwoner plus andere voorliggende mogelijkheden.
 • Algemene voorzieningen rondom rolstoelen en andere voorzieningen rondom mobiliteit plus de verschillende regelingen zoals Wlz en Zvw. 
 • Jurisprudentie.
 • Selectie van een rolstoel en/of een aankoppelunit handbike.
 • ZIN en PGB, plus de eigen bijdrage. 

Voor wie

Het webinar is bedoeld voor iedereen die de Wmo uitvoert. Het is ook interessant voor anderen die hier nauw bij betrokken zijn en scherp willen krijgen hoe het onderzoek naar het wel of niet aanschaffen van rolstoelen moet verlopen.

 • Consulent
 • Toetser/kwaliteitsmedewerker
 • Jurist
 • Cliëntondersteuner 

Zo ziet het webinar eruit

In 3 uur tijd nemen de trainers u mee in de juridische en praktische aspecten van het onderzoek naar rolstoelen.

blog card header

Vragen of advies nodig?

Leonie Ramaker helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

 • Het toepassen van het stappenplan van de Centrale Raad van Beroep op meldingen rondom rolstoelen.
 • De afbakening met aanpalende wetten en andere regelingen.
 • Belangrijke jurisprudentie.
 • De selectie en verstrekking van rolstoelen, met ZIN of PGB.

Inhoud / programma

 • Melding van inwoner met vraag om een rolstoelvoorziening.
 • Casus rolstoel uitwerken.
 • Doorlopen van het stappenplan en de verschillende afwegingen aan de hand van de casus.

Data & Locatie(s)

Starten op ma 30 september 2024, online

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

 • Maandag, 30 september 2024
  09:30 – 12:30

Locatie

Online

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Rolstoelen indiceren in de Wmo 2015

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.