Opleiding

Coaching voor Intern Controleurs

 • 5 dagen + 1 webinar
 • 10 deelnemers
 • Offertebasis

De rol van een intern controleur verandert van een beoordelaar van de financiële rechtmatigheid ‘voor de accountant’ naar een betrokken speler in het borgen van een rechtmatige uitvoering. Bij die nieuwe rol hoort dat u uw organisatie en collega’s meeneemt en dat vraagt om andere vaardigheden dan voorheen. Hoe vult u deze rol in? Hoe kan coaching een plek krijgen in uw werk? Welke interventiemogelijkheden zijn er? Al deze onderwerpen komen aan bod in deze opleiding

Download brochure

Incompany

We denken graag met u mee over een passend aanbod.
Advies aanvragen

Overzicht

Uw resultaat:

 • U bent in staat om naast een controlerende rol een coachende rol in te vullen
 • U herkent de leerstijl en het gedrag van uw collega’s en uw organisatie en stemt daar uw acties op af
 • U bent in staat om een coaching- of verbeterplan te maken en dat uit te voeren
 • U bent in staat een probleemanalyse te maken

Voor wie

 • Intern controleurs (IC)
 • Interne auditoren (VIC)

Zo ziet de opleiding eruit

Het is een 5-daagse opleiding + webinar die praktisch is van opzet. We nemen uiteraard de tijd om stil te staan bij de theorie, maar we gaan vooral aan de slag met het toepassen van nieuw opgedane kennis.

Certificaat

Aan het eind van de opleiding ontvangt u een certificaat als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Herkent u deze situatie? U bent als IC-er verantwoordelijk voor de rechtmatigheid van de uitvoering binnen uw organisatie. U controleert de rechtmatigheid van betalingen of werkprocessen en zorgt dat er geen fouten in het werk zitten. U ziet dat u dezelfde fouten telkens opnieuw constateert, maar ondanks uw adviezen gaan uw organisatie en uw collega’s het niet anders of beter doen. Daar zou u graag meer impact willen hebben.

Dit vraagt om een meer coachende rol: u gaat meer naast uw collega’s staan en begeleidt ze in hun leerproces om nóg beter in hun werk te worden. Met deze opleiding krijgt u de mogelijkheid om naast uw taken als controleur een coachende rol als betrokken IC-er in te nemen.

Intern controleur als coach

Wilt u ervaren hoe coaching positief kan bijdragen aan de rechtmatigheid van de werkprocessen? Wilt u bijdragen aan de professionele ontwikkeling van uw organisatie? Wilt u impact hebben bij het bereiken van een betere borging van verbeteringen in uw organisatie? Tijdens deze opleiding krijgt u meer zicht op uw rol van intern controleur en versterkt u uw coachingsvaardigheden. Daarmee bereikt u gedragen resultaten.

 • We bespreken uw leerdoelen: u maakt een leerplan en bewaakt dit
 • Wat is coaching? Hoe kijkt u daarnaar?
 • Wat is interne controle en wat verstaan wij eronder?
 • De rol van intern controleur
 • Het speelveld: wie spelen een rol hierbij (medewerkers/leidinggevende)?
 • De rol en positie van intern controleur en kwaliteitsbewaker in een sterk veranderende werkomgeving
 • Van beoordelaar van de rechtmatigheid van betalingen naar ondersteunend coach die verbeteringen realiseert
 • Functieprofiel, competenties en eigen leerplan opstellen en bewaken
 • Vorm- en contextvoorwaarden voor doelen stellen
 • Inzicht in gedrag, waaronder fixed en growth mindset
 • Kennen en herkennen van leerstijlen
 • Kleurentheorie middels Insights discovery
 • Randvoorwaarden opstellen voor effectief coachen op rechtmatigheid
 • Individuele, resultaatgerichte coaching (7 stappenmodel): opzetten, uitvoeren en afronden; is het beoogde resultaat bereikt?
 • Feedback geven en ontvangen
 • Interventies in coaching
 • Het coachen op rechtmatigheid; aandachtspunten
 • Groepscoaching (o.a. instructies/training)
 • Afsluiting coachingsproces; wat neem je mee?

Data & Locatie(s)

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Coaching voor Intern Controleurs

Incompany

We bieden de opleiding incompany aan. U krijgt de opleiding dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.