Training

Zorgvuldig onderzoek Wmo 2015 met het stappenplan CRvB

 • 1 dag
 • 15 deelnemers
 • 495,-

Als een inwoner een Wmo-melding doet bij de gemeente dan moet er onderzoek worden gedaan. Inmiddels blijkt uit vele rechtszaken dat de gemeente het stappenplan van de Centrale Raad van Beroep voor dit onderzoek moet gebruiken. Maakt u daar nog geen gebruik van? Of zou u willen weten hoe u dit het beste kunt toepassen? Meld u dan voor deze training.

Download brochure

Start van de bijeenkomst

Dinsdag,
12 november 2024
9:30 - 16:30 uur
Aanmelden
Bekijk alle data

Overzicht

Uw resultaat:

 • U weet wat zorgvuldig onderzoek is, zoals de Wmo 2015 dat voorschrijft
 • U kent het stappenplan van de Centrale Raad van Beroep
 • U kunt de stappen van de CRvB toepassen, van hulp bij het huishouden tot begeleiding
 • U weet waaraan een rapportage tenminste moet voldoen

Voor wie

 • Beleidsmedewerkers
 • Wmo-consulenten
 • Wijkteam medewerkers

Zo ziet de training eruit

Het is een training van een dag. Waarbij we op een interactieve manier het stappenplan behandelen. Daarnaast gaan we veel oefenen met casuïstiek.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Anitra Vink helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Hoe een zorgvuldig onderzoek na aanleiding van een Wmo-melding er uit moet zien, staat beschreven in de Wmo 2015. De Centrale Raad van Beroep heeft dit onderzoek samengevat in een Stappenplan. Inmiddels blijkt uit vele rechtszaken dat dit stappenplan door de gemeente gevolgd moet worden. Als het stappenplan niet is gevolgd zal de gemeente waarschijnlijk het werk opnieuw moeten doen. De rechtbank geeft in die gevallen aan dat het onderzoek niet zorgvuldig is geweest.

Daarom is het belangrijk dat u dit stappenplan kent, het een plek geeft in uw beleid en rapportages en het in de gesprekken met cliënten doorloopt. Als de gemeente dit goed doet, loopt u minder risico dat een zaak wordt vernietigd op basis van een onzorgvuldig onderzoek. Iedereen die de Wmo uitvoert moet dit stappenplan kennen en toepassen. Deze training heeft die overtuiging als uitgangspunt.

De volgende onderwerpen komen aan bod

 • Artikel 2.3.2. uit de Wmo 2015 en de plaats die dit heeft in uw werk
 • De stappen in het stappenplan van de CRvB en hoe die zich tot de Wmo 2015 verhouden
 • Casuïstiek: We pakken een eenvoudige casus om mee te starten en doorlopen de stappen op een interactieve manier. We staan daarbij stil bij iedere stap in het stappenplan
 • Jurisprudentie: We kijken naar relevante jurisprudentie om per stap door te nemen
 • Oefenen met meerdere casussen: hulp bij het huishouden, vervoer en wonen, etc.
 • Rapporteren: Wat moet u opschrijven?

Data & Locatie(s)

Starten op dinsdag 12 november 2024, Utrecht

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdag & Tijd

 • Dinsdag, 12 november 2024
  09:30 – 16:30

Locatie

U bent van harte welkom bij:

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Zorgvuldig onderzoek Wmo 2015 met het stappenplan CRvB

Incompany

We bieden deze training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.