0

Jeugd

De uitvoering van de Jeugdwet vraagt om nogal wat kennis en vaardigheden. Wordt u graag nog beter in uw werk? Welkom bij Stimulansz. Onze opleidingen en trainingen rond de Jeugdwet behoren tot de beste van Nederland.

Filter op


Er zijn 15 resultaten gevonden

Over Stimulansz

Stimulansz is kennis- en adviespartner van gemeenten in het sociaal domein. Wij bieden oplossingen die de dienstverlening van gemeenten écht beter maakt.

10.000

professionals
uit het sociaal domein opgeleid

50

hoogwaardige trainingen

in het sociaal domein

8,5

het gemiddelde cijfer
waarmee deelnemers
onze trainingen
beoordelen

Altijd met Stimulansz

We vertalen de theorie van wet- en regelgeving naar de werkvloer, waarbij we laten zien dat er meer mogelijk is in de regelgeving dan vaak wordt gedacht. We adviseren en trainen beleidsmedewerkers, klantmanagers en andere professionals en doen dat met veel enthousiasme en betrokkenheid en vanuit een grote kennis van de praktijk. We helpen mee aan het verbeteren van de bedrijfsvoering via sturingsinformatie. Zo zit Stimulansz in het hart van alle werkprocessen met als doel de dienstverlening van gemeenten in het sociaal domein beter en daarmee het leven van mensen die afhankelijk zijn van die dienstverlening een stuk makkelijker te maken.

Trainingen en opleidingen over de Jeugdwet bij Stimulansz

Onze trainingen en opleidingen over de Jeugdwet bieden u de juiste handvatten voor uw dagelijkse praktijk, waardoor u de lesstof direct kunt toepassen in uw werk. We verrijken en actualiseren onze trainingen met grote regelmatig op basis van onder andere de vragen die onze helpdeskmedewerkers dagelijks binnenkrijgen. Ook tijdens ons advieswerk zijn we scherp op vraagstukken van professionals, waardoor we weten wat er speelt binnen gemeenten op het gebied van de Jeugdwet. We verfijnen onze trainingen en opleiding daarnaast op basis van de evaluaties van u als deelnemer.

Doel van de Jeugdwet-trainingen en opleidingen

De Jeugdwet regelt de verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan kinderen en jongeren (jeugdigen) en hun ouders. Of het nu gaat om opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen of stoornissen. Een uitdagende opdracht, ook gelet op de beperkte budgetten vanuit de landelijke overheid. Een andere uitdaging is dat u als gemeente niet altijd zelf beslist, maar wel betaalt. Een andere uitdaging waar u tegenaan kunt lopen, is dat gespecialiseerde hulp niet overal wordt geboden.

De opleidingen en trainingen Jeugdwet van Stimulansz hebben tot doel dat u ouders zo goed mogelijk kunt ondersteunen, zodat zij de regie behouden over het eigen gezin. Dat vraagt om goede, actuele (juridische) kennis én praktische vaardigheden. De Jeugdwet-opleidingen en -trainingen van Stimulansz geven u die bagage.

Voor wie zijn de trainingen en opleidingen van Stimulansz?

Binnen een gemeente zijn veel verschillende professionals bij jeugdzorg betrokken. De opleidingen en trainingen Jeugdwet van Stimulansz zijn daarom geschikt voor uiteenlopende professionals: van beleidsadviseur tot schuldhulpverlener, en van handhaver tot sociaal-juridische dienstverlener. Een aantal trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen of verdiepen van uw kennis, zoals de opleiding ‘Beleidsadviseur sociaal domein’ en de e-learning ‘Wetten in het sociaal domein’. Bij andere Jeugdwet-opleidingen en trainingen kunt u (nieuwe) vaardigheden opdoen, zoals bij de training ‘Nieuwe woonplaatsbeginsel in de praktijk’.

Wilt u zich in één middag laten bijpraten over alle ontwikkelingen in de Jeugdwet? Kom dan naar onze ‘Actualiteitendag Jeugdwet’.

Elke Jeugdwet-opleiding en Jeugdwet-training stemmen we af op uw dagelijkse praktijk, op vragen die leven bij gemeenten én op actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Elke training richt zich op de interactie tussen u als professional en de inwoner. Zo helpt u mensen concreet verder.

Heeft u uw Jeugdwet-opleiding of -training afgerond? Ook daarna helpen we u om uw kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Kies één van onze verdiepende trainingen en opleidingen of raadpleeg onze online Kennisbank Inzicht Sociaal Domein, met daarin alle juridische en praktische informatie voor professionals in het sociaal domein. Deze kennis houden we continu up-to-date. U kunt hier ook uw eigen vragen insturen via onze helpdesk.