Stimulansz Zomerschool 2025

Van 5 tot en met 24 juni 2025 organiseert Stimulansz de jaarlijkse online Zomerschool voor professionals in het sociaal domein. Met 6 praktijkgerichte webinars biedt deze editie een unieke kans om actuele ontwikkelingen te verkennen en praktische inzichten op te doen.
Man met laptop in de wei met koeien

“Professionals in het sociaal domein worden dagelijks geconfronteerd met complexe vraagstukken. Door nieuwe kennis op te doen en vanuit verschillende invalshoeken te kijken, kunnen zij inwoners beter ondersteunen,” zegt Leonie Ramaker, opleidingsadviseur van de Stimulansz Academie.  “Met de Zomerschool bieden we een flexibel en toegankelijk leeraanbod, waarmee professionals hun expertise kunnen verdiepen en direct toepasbare inzichten krijgen.” 

Programma 2025: 6 actuele webinars

Elk webinar richt zich op een specifiek thema dat relevant is voor professionals die werken in het sociaal domein. De sessies zijn interactief en bieden ruimte voor vragen en casuïstiek.   

Waarom deelnemen?  

  • actuele kennis: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen;
  • praktische toepasbaarheid: pas de inzichten direct toe in je werk;
  • nieuwe perspectieven: leer hoe je anders kunt kijken naar bekende uitdagingen;
  • interactief en online: volg de webinars vanaf je eigen werkplek.   

Praktische informatie  

  • Periode: 5 t/m 24 juni 2025  
  • Locatie: Online   
  • Voor wie: Professionals in het sociaal domein, zoals beleidsadviseurs, consulenten, klantmanagers, kwaliteitsmedewerkers en leidinggevenden   

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Leonie Ramaker helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

“Armoedebeleid door de jaren heen: we weten allang wat werkt”

Leven in armoede is hard werken, en armoedebestrijding is complex. Als je weet hoe dit zich door de jaren heeft ontwikkeld, kan je dat helpen in de ondersteuning van inwoners, stelt Wilma Kuiper. “Het is allang duidelijk wat werkt en niet werkt.”

Eén loket voor elke vraag: van het ‘wie’ naar het ‘hoe’

Ik loop al sinds 2004 mee in het sociaal domein. Het is de kunst om dan professioneel nieuwsgierig te blijven en met een open blik te kijken naar hoe we dingen doen zonder die als vanzelfsprekend te beschouwen. Juist door anders te kijken ontstaat ruimte voor verwondering en verwondering geeft ruimte voor verbetering. Een van die zaken waar ik me over verwonder is de vraag ‘wie moet iets oplossen’.

Kan een inburgeraar na 1,5 jaar nog van leerroute wisselen?

Gemeenten krijgen regelmatig te maken met inburgeraars voor wie de gekozen leerroute toch niet passend blijkt. Wat als die mismatch pas na 1,5 jaar aan het licht komt? In deze blog laten Renée van der Burg en mr. Petra Gerritsen zien welke ruimte gemeenten hebben om alsnog te schakelen.