Training

Kostenbewust werken

 • 1 dagdeel
 • 9 deelnemers
 • Offertebasis

Wilt u een betere oplossing bieden tegen lagere kosten? Volg dan deze praktijkgerichte training over het kostenbewust leveren van maatwerk, waarin u oefent met casuïstiek uit de praktijk.

Download brochure

Incompany

We denken graag met u mee over een passend aanbod.
Advies aanvragen

Overzicht

Uw resultaat:

 • U weet precies welke potjes u kunt inzetten om op de goedkoopste manier het gewenste effect te bereiken
 • Inzicht in het begrotingsproces in een gemeente en de kosten van verschillende interventies
 • U bent in staat om verschillende oplossingen voor de vraag uit te werken en te vergelijken
 • U kunt uw kennis over maatwerk inzetten in uw werk zonder dat het veel extra tijd kost
 • U weet stap 3 van de omgekeerde toets (wat zijn de financiële gevolgen van de gekozen oplossing) beter toe te passen

Voor wie

De training is voor iedereen die werkt in het sociaal domein. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Klantmanagers
 • Consulenten
 • Kwaliteitsmedewerkers
 • Wijkteammedewerkers
De training sluit goed aan op de training De Omgekeerde Toets, maar het is niet noodzakelijk om deze methodiek te kennen of te beheersen.

Zo ziet de training eruit

In deze praktijkgerichte training verbetert u in één ochtend uw kennis over kostenbewust werken bij het leveren van maatwerk. U gaat actief oefenen met kostenbewust werken aan de hand van casuïstiek uit de praktijk. Ook kunt u een eigen casus inbrengen als u wilt.

Ervaringen van klanten

Onze deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5

Meer ervaringen
blog card header

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt u graag verder.

Dit gaat u leren

Wilt u graag het gewenste effect bereiken in uw werk en zorgvuldig omgaan met publieke middelen? Volg dan deze interactieve sessie kostenbewust werken. Deze training sluit aan bij de methodiek ‘De Omgekeerde Toets’, maar is ook goed te volgen voor mensen die deze methodiek niet kennen of gebruiken.

In het sociaal domein gaat veel geld om. Dat is goed, zo lang het geld op de juiste manier wordt ingezet. Dat wil zeggen dat er zorgvuldig wordt gekeken of een interventie of voorziening het gewenste effect oplevert. En of dit de goedkoopste manier is om dat effect te bereiken. Het geld kan per slot van rekening maar één keer worden ingezet.

Het gewenste effect tegen lagere kosten

Na deze training weet u precies welke potjes u kunt inzetten om op de goedkoopste manier het gewenste effect te bereiken. U heeft inzicht in de kosten van verschillende interventies en bent in staat om scenario’s uit te werken. Na het oefenen kunt u dit met weinig tijdsinspanning inzetten bij het nemen van besluiten. Op die manier draagt u bij aan het terugdringen van de kosten in het sociaal domein, terwijl u wel het gewenste effect bereikt!

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • De verschillende financieringsstromen in het sociaal domein en het begrotingsproces bij een gemeente
 • De vier stappen van De Omgekeerde Toets
 • Concrete scenario’s uitgewerkt aan de hand van vier stappen, waarbij effect voorop staat en een kostenplaatje gemaakt wordt
 • Tips om kostenbewust werken op zo’n manier toe te passen in het dagelijkse werk, zonder dat het veel tijd kost

Data & Locatie(s)

Ervaringen

Bekijk hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers van deze training:

Deelnemers geven onze trainingen een 8,5

foto van Kostenbewust werken

Incompany

We bieden deze training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde Vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen.

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag).

Via onze platforms kunt u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Bent u abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.